Nejsem si jistý touto úlohou může mi někdo ujistit co je pravý zisk? 50Kč nebo 30kč a jedno pití ? :O
Student, který si kupoval pití zaplatil 20 korun, přičemž mu automat nedal pití a ani mu nevrátil peníze. Když přišel na reklamační oddělení dostal zpět 50 korun. Student si šel koupit pití podruhé. Nejprve vhodil padesát korun a poté zmáčkl tlačítko výdeje. Tentokrát mu vypadlo pití zdarma, protože mu automat vrátil 50 korun místo 30. Student odešel s 50ti korunami a jedním pitím.
-Činil jeho zisk 50korun nebo byl jeho zisk 30 korun a 1 pití ?
↑ An4ki:
Student nechal v automatu 20 Kć a odešel od něj s padesátikorunou a pitím. Všechno, co se stalo mezi tím, je zcela nepodstatné.
↑ An4ki:
No tak přišel jsi o dvacetikorunu a za ni máš padesát a pití. Takže co jsi získal? Co máš navíc oproti tomu, než jsi přišel k automatu?
↑ Eratosthenes:
No jak jsem si myslel ze začátku mám navíc 30kč a pití ne ? :D Mám kamarády, kteří to nejsou schopni to pochopit proto se ptám zde -> Abych se ujistil, že já nejsem ten kdo to nechápe.
↑ An4ki:
Na začátku můžeš mít třeba milion, hektolitr pití, dva mercedesy a bodygarda se samopalem. Mercedesy zaparkuj na parkovišti, metrák pití nechej v kufru a 999 980 korun na palubní desce. Bodygarda se samopalem to nechej hlídat. Vezmi tu dvacetikorunu, vlez do supermarketu a zajdi k automatu.
Ze supermarketu vycházíš s padesátikorunou a pitím. Na parkovišti najdeš dva mercedesy, metrák pití, 999 980 korun a bodygarda se samopalem (pokud někdo tvému bodygardovi neukradl samopal).
Takže co máš navíc?
Takto to (možná) pochopí i kamarádi...
Zdravím,
↑ Eratosthenes: co ten akční hrdina pije, že hektolitr jeho nápoje váží tunu? Děkuji.
↑ jelena:
:-))) to by fakt asi musel vozit skoro samou rtuť. Anebo má možná těžký flašky v olověných bednách. Ať tak, či tak tuna je asi i na meďáka moc :-)
Opravil jsem...
↑ Honzc:
:-) to by vyšlo asi tak na stejno - moc dlouho by si nepopíjel..