Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Na této stránce je tento vzorec:
http://tinyurl.com/fuknce
a v textu se píše:
You can think of f(x) as the source image pixels and g(x) as the output image pixels.
No a když jsem se pořádně zadíval na to f tak jsem si uvědomil, že to nevypadá jako běžné f, ale připomíná to integrál. Já tedy nevím co je to integrál, ale je ta jejich slovní definice správně? Vzorec znázorňuje funkci nebo součet funkcí? Přece je tam operátor () který přebírá data z čísla x takže by to měla být funkce. A jestliže je to funkce, pak se týká jednoho konkrétního bodu, nikoliv intervalu hodnot nebo integrálu (ať je to cokoliv). Jak by byla vzorcem vyjádřená ta jejich definice, jako množina obrazových bodů?
PS:
Nepřesouvejte to do programování, neb na algoritmus se neptám.
↑ buff:
Ahoj, odkaz mi nefunguje, můžeš z toho udělat třeba obrázek?
Zatím nevidím důvod, proč by f nemohla být funkce...
No tady řádí nějaký skřet neboť ať dělám co dělám upravit ten odkaz tak aby fungoval nejde a tak ti nezbývá nic jiného než si ho zkopírovat do prohlížeče :-) Jde o to jak to písmeno f vypadá, právě že přípomíná integrál, ale není tak protáhlé jako integrál
Hele už to jede, dobrý skřítek (nebo víla) někdo to opravil(a).
↑ Akojeto:
Né, to je správný odkaz. Byl tam ten původní odkaz co je pod tinyurl ale ani ten to nevezme.
ok, tak už mám klid v duši :-)