Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Prosím Vás, jak se určuje Psí [ψ] u sférických souřadnic?
Jsem úplně ztracen, u každého příkladu je to úplně jinak.
Je na to nějaké pomocné pravdilo? prostě by mě nenapadlo to v případě vybarvené vrchní polokoule dát od 0 do Pí/2.
Je to divné vždycky. Je na to nějaké video na internetu či tak?
Docela zoufám, protože nikdo to nechápe v okolí a já to mám už zítra! Učil jsem se to týdny a pořád prostě nevím, žádné materiály k tomu, nic!
Jak zjistím jednoduše Psí? ψ
Díky
↑ DavidMath:
Víš, co je to zeměpisná šířka? No tak to je totéž, jenže v radiánech. Severní +, jižní -.
↑ Eratosthenes:
Zdravím,
také po pozorování kolegových mapových podložek a webu s počasím jsem zvolila nakonec toto vysvětlení (boj s rotující tužkou moc úspěšný nebyl), tak snad poinformuje, jak dopadly dnešní opravné testy.
Za které roční období jste hlasoval u kolegy na webu? Děkuji.
Ano, odtud, kde mi to bylo vysvětleno právě Vámi, jsem to konečně, myslím si tedy, pochopil...
Super. Opravné testy dopadly téměř na plný počet bodů, ale možná to je i tím, že jsem trochu očekával, co tam bude za konkrétní příklady.
Jedu dál, dnes a zítra se musím naučit na zkouškovou písemku!
↑ DavidMath:
děkuji za hlášení :-)
Jedu dál, dnes a zítra se musím naučit na zkouškovou písemku!
velmi zdařilý plán, ať vyjde.
Zdravím,
↑ Eratosthenes: ještě bychom měli upřesnit - volíme model zeměkoule ↑ Eratosthenes: a moje, ale to Váše
Severní +, jižní -.
odpovídá nulové poloze v a , kdežto to moje odpovídá nulové poloze ve směru osy z a , řešilo se to, že není zcela jednoznačně (zde spíš vidím variantu ). Je tak? Děkuji.
Stránky: 1