Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 07. 2016 00:20

Gooorila
Reputace:   

Logika: Kanonické tvary formulí, rezoluční metoda dokazování...

Dobrý den

Připravuji se na zkoušky a dávám dohromady materiály. U všech otázek mám vypracováno tak na 80%, ale je zde jedna otázka, u které nemám doslova nic. Jedná se o logiku, konkrétně:

Kanonické tvary formulí, rezoluční metoda dokazování:
Ekvivalentní formule, UKND (úplná konjunktivní normální forma), UDNF (úplná disjunktivní normální forma) a jejich určení tabulkovou metodou, Rezoluční pravidlo, Důkaz deduktivní správnosti úsudku rezoluční metodou

Jistě jsme tyto věci probírali, ale díky charakteru mého studia (kombinovaná forma), jsme se tomu nevěnovali dostatečně, aby jsem si na něco vzpomněl. Podklady ke studiu jsou exporty .pps prezentací, kde je sice zobrazen ten základ, ale omáčka chybí. Pamatuji si, že UKND a UDNF jsem převáděl, takže jsem si to oprášil a to umím. Na zkoušce ale nechtějí ukázat ten převod, ale musím vysvětlit co to je. Stejně tak musím říct něco o Ekvivalentních formulích, Rezolučním pravidlu a podobně.

Není zde prosím někdo, kdo mě nějak navede? Pokouším se googlit, ale nenacházím nic, co by mi to objasnilo.

Zápatí