Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Manžel si koupí nové auto délky , ale garáž je dlouhá .
Manželka mu radí: "Miláčku, když to pořádně rozjedeš, díky kontrakci délek se auto zmenší. Jakmile tam vjedeš, zabouchnu dveře."
Manžel to rozjel a díky kontrakci délek se mu rozměr garáže zmenšil...
Prosím, nemohu rozluštit přísloví 11 z ↑ byk7:
↑ Andrejka3:
Studený máj v stodole ráj? :-) Ale tipuju, ani nevím, jestli něco takového existuje.
Jakým členem nepokračuje následující posloupnost?
Potřebujete napsat matematický článek? Od teď už to nebude problém! Prostě si ho nechte vygenerovat!
Sice to není vtip, ale spíše kvíz (kterým Cimrman-polyhistor bavil své žáky):
Co mají společného souřadnice a liška?
↑ Andrejka3:
Je to tak, kartézská liška zatím nebyla pozorována.
Snad to alespoň trochu souvisí s matematikou:
http://www.loupak.cz/video/srandicky/19 … t-ve-firme
Albert Einstein po smrti v nebi potká Pánaboha a hned se ptá:
„Pane Bože, celej život jsem se snažil pochopit a vypočítat základní principy existence vesmíru. Jsem rád, že tě potkávám. Mohl bys mi to ty, jako Stvořitel, konečně vysvětlit?“
Bůh vezme do ruky křídu a v krátkosti zaplní tabuli množstvím složitých výpočtů. Když skončí, Einstein na to ohromen hledí, ale po chvíli znejistí:
„Pane Bože, promiň, ale máš tam chyby.“
Bůh pokrčí rameny.
„Já vím.“
Vzbudí se v noci inženýr a zjistí, že mu v ložnici hoří. Doběhne do koupelny, napustí kýbl vodou, oheň uhasí a jde spát. Vzbudí se fyzik a zjistí, že mu v ložnici hoří. Vezme tužku a papír, spočítá kolik vody potřebuje k uhašení požáru, doběhne do koupelny, napustí do kýblu vypočtené množství vody, uhasí oheň a jde spát. Vzbudí se matematik a zjistí, že mu v ložnici hoří. Doběhne do koupelny, zkontroluje jestli je tam kýbl a teče voda a jde spát, protože ví, že řešení existuje.