Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 29. 09. 2016 00:04

thebrainlessone
Zelenáč
Škola: SŠ IT pref + GYM
Pozice: student
Reputace:   

Stratený na SŠ

Ahoj, niesom si istý či som v správnej kategorií, keďtak by som poprosil presunúť do správnej kategórie.
Našiel som toto fórum ako moju poslednú nádej na zotavenie sa v SŠ matematike, som v 2. ročníku a absolutne nezvládam začiatočné príklady v trigonometrii. Doteraz som len prechádzal, mal som vždy 4ky z matematiky a teraz sa mi to vracia. Doteraz som tomu aspoň trochu rozumel, len sa mi nechcelo učiť, no teraz nemám ani ponatia ako sa čo robí, pričom to moc ani moji spolužiaci nevedia a tak sme si všetci neistí

Som na úrovni kde príklady sú typu:
"Dané sú priamky p,r a kružnica k. Nájdite úsečku AB, A \in r, B \in k, ktorá je kolmá na priamku p a ktorej stred leží na priamke p."
a nedokážem to narysovať ani spraviť postup, a mám aj pocit že to ani nieje úloha pre 2 ročník strednej školy..
má niekto skúsenosti s doberaním učiva za posledné dajme tomu.. 2 roky ? ocenil by som akúkolvek radu, viem, že sa to musím naučiť a buď sa to začnem učiť teraz, alebo už nikdy.
ďakujem vopred za rady.

#2 29. 09. 2016 06:55 — Editoval misaH (29. 09. 2016 06:58)

misaH

Re: Stratený na SŠ

↑ thebrainlessone:

Doučovanie. Hľadaj na internete, popros spolužiakov.
Nepíšeš, o aký typ SŠ ide.
Existujú aj online materiály pre gymnázium, napríklad

http://www.realisticky.cz/ucebnice.php?id=3

(Btw., toto učivo s trigonometriou nemá nič.)

#3 30. 09. 2016 17:29

thebrainlessone
Zelenáč
Reputace:   

Fajn, na tej stranke to je dost zrozumitelne, paci sa mi ako to je krok po kroku. Nemáš podobné? Ďakujem.

#4 30. 09. 2016 17:35

vlado_bb
Moderátor
Škola:
Reputace:   144 

↑ thebrainlessone:Nespoliehaj sa na internetove zdroje. Niektore su dobre, v inych je vela nezmyslov a obavam sa, ze zatial nerozoznas, ktore su ktore. Vezmi si ucebnice z prveho a druheho rocnlka (ak treba, tak aj zo zakladnej skoly) a pusti sa do do toho. A hlavne - zacni teraz. Nie od pondelku. Nie od zajtra rana. Teraz.

#5 21. 03. 2017 22:22 — Editoval thebrainlessone (21. 03. 2017 22:35)

thebrainlessone
Zelenáč
Reputace:   

vďaka moc, nejak som sa vytiahol na 2jky až 3jky, záleží podľa pozornosti, momentálne sa ale strácam vo fyzike pričom tú sa učím od samého začiatku.. nerozumiem väčšine tém, pozriem si vaše fórum, ktoré som práve objavil :p

Zápatí