Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 18. 10. 2016 15:11

Hanzman

Matlab - funkce pro porovnání spekter

Dobré odpoledne všem,

mám za úkol vytvořit v programu Matlab funkci pro porovnání spekter vybraných tónů. Jenže bohužel nevím, jak na to. V současné době jsem dospěl k tomu, že dojde k nahrání testovacího vzorku tónu (ve formátu .wav) a dojde k vykreslení spektogramu (viz. obrázek - spektogram klavíru). Jenže v zadání je, že musím vytvořit funkci pro porovnání spekter, na čem jsem se právě zasekl a s čím si teď lámu hlavu. Budu rád za každou pomoc :-)

//forum.matweb.cz/upload3/img/2016-10/96215_Spektogram%2Bu%2Btonu%2Bklaviru.jpg

• (téma jako vyřešené označil(a) Hanzman)

#2 18. 10. 2016 16:35

Eratosthenes
Reputace:   139 

Re: Matlab - funkce pro porovnání spekter

ahoj ↑ Hanzman:,

no, možností, jak porovnat dva spektrogramy, je spousta. Můžeš je vzít bod po bodu a posečítat druhé mocniny příslušných spektrálních hustot (a ten součet pak ještě případně odmocnit).

Budoucnost patří aluminiu.

#3 18. 10. 2016 16:58

Hanzman

Re: Matlab - funkce pro porovnání spekter

↑ Eratosthenes:
Ahoj :-)
díky za odpověď. Ono jde hlavně o to, aby všechno probíhalo v Matlabu. Přemýšlím nad tím tak, že se mi tam bude muset nahrát další zvukový soubor, dojde k vykreslení dalšího spektogramu a posléze k porovnání těchto spektogramů, jenže tady jsem se dostal do slepé uličky ...

Každopádně se musím mrknout, jak na tu výkonovou spektrální hustotu vůbec. Už si to moc nepamatuji ze školy :-D

Zápatí