Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobré odpoledne všem,
mám za úkol vytvořit v programu Matlab funkci pro porovnání spekter vybraných tónů. Jenže bohužel nevím, jak na to. V současné době jsem dospěl k tomu, že dojde k nahrání testovacího vzorku tónu (ve formátu .wav) a dojde k vykreslení spektogramu (viz. obrázek - spektogram klavíru). Jenže v zadání je, že musím vytvořit funkci pro porovnání spekter, na čem jsem se právě zasekl a s čím si teď lámu hlavu. Budu rád za každou pomoc :-)
ahoj ↑ Hanzman:,
no, možností, jak porovnat dva spektrogramy, je spousta. Můžeš je vzít bod po bodu a posečítat druhé mocniny příslušných spektrálních hustot (a ten součet pak ještě případně odmocnit).
↑ Eratosthenes:
Ahoj :-)
díky za odpověď. Ono jde hlavně o to, aby všechno probíhalo v Matlabu. Přemýšlím nad tím tak, že se mi tam bude muset nahrát další zvukový soubor, dojde k vykreslení dalšího spektogramu a posléze k porovnání těchto spektogramů, jenže tady jsem se dostal do slepé uličky ...
Každopádně se musím mrknout, jak na tu výkonovou spektrální hustotu vůbec. Už si to moc nepamatuji ze školy :-D
Stránky: 1