Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prepáčte že otravujem zase s týmto príkladom ale nevychádza mi to. Skúšal som prepočítavať výsledok od ↑↑ jelena: ( vysledok zde 1) diagram a 2) řešení. )
a stale mi to nevychadza. Podla prikladu ( ktory je nižšie ) by malo vyst c menšie ako b. Dakujem za pomoc
z 200 respondentov ( opitanych) ankety o oblubenosti skupiny Elan, Horkyže sliže a Vidiek, uviedlo Elan 78, horkyže sliže 75, Vidiek 101, Všetky tri skupiny oblubuje 28 respondentov. Tych, ktorí obdivuje prave dve z tychto skupin je 22, a z toho polovica obdivuje Vidiek a horkyže sliže. Tych ktorí obdivuje len Horkyže sliže je o 7 menej ako tych, ktorí obdivuje len Elan. Kolko respondentov oblubuje len Elan, len Horkyže sliže, len Vidiek?
↑ 15Pavol16: omluva, měla jsem 2 chyby:
c+7=b "Tych ktorí obdivuje len Horkyže sliže je o 7 menej ako tych, ktorí obdivuje len Elan"
f=11 "22, a z toho polovica obdivuje Vidiek a horkyže sliže."
obrázek po opravě (nefunkční odkaz, viz edit)a řešení po opravě
V pořádku? Děkuji.
Edit: opět vložen obrázek po opravě
↑ Hanuna2:
Zdravím, doufám, že jsem našla ten správný, překontroluj, prosím, ↑ příspěvek2 - edit:. Řešení bylo ve WA, ale nezpracovává to, bohužel. Překontroluj ručně, děkuji.
Kontrolu bohuzel neprovedu,pze vubec nedokazu upravit rovnice tak,abych k necemu dosla.Poradite mi,jak mam rovnice vyresit?
1.a+b+c+d+e+f+g+h=200
2.b+d+e+h=78
3.c+d+h+j=75
4.h+e+f+g=101
5.d+e+f=22
6.f=11
7.c+7=b
8.h=28
H
↑ Hanuna2:
dosadím f=11 a h=28 do dalších rovnic:
a+b+c+d+e+11+g+28=200
b+d+e+28=78
c+d+28+j=75 (zde není j, ale f), j není vůbec na obrázku. Tedy tato rovnice je c+d+28+11=75
28+e+11+g=101
d+e+11=22
c+7=b
A to už by mělo být - viz WA (po dosazování). V pořádku? Děkuji.
↑ Hanuna2:
mně se to zdá shodné s výsledkem WA (a Tvůj závěr pro jednotlivé skupiny mi souhlasí). Také děkuji a také klidnou noc.