Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
Nevěděl by prosím někdo o nějakém videu či krok po kroku vysvětlujících příkladu počítaných na téma pH?
Vysvětlení co je to amfolyt, pufr, kdy použijeme a jaký vzorek pro jakou kyselinu, zásadu....
co je to PkA vlastně, co je to pkB, vzorečky, postupy atd?
Děkuji
↑ DTBChemie:něco mám, pošlete do PM e-mail
↑ houbar:
Posláno...
I pro ostatní, moc by mi pomohlo, že i když je na internetu hodně informací, nenašel jsem nic přijatelného, přehledného, pořádného. Kdybyste našli nebo věděli o něčem, co obsahuje super informace a postupy - třeba nějaká videa, kde se počítá postup po postupu a vysvětlení, případné komentování navíc, bylo by to super. Nebo nějaké materiály psané, kde je vysvětleno, jaký vzoreček použiji pro jakou a jak silnou kyselinu či zásadu, co jsou koeficienty Ka, pKa atd...., co je pufr, amfolyt a jaké vzorečky použiji pro výpočet s podrobným popisem a postupem výpočtu, kolik molů je před a po reakci u výpočtu pH atd?
Děkuji MOC!
↑ DTBChemie:
Zkus si stáhnout tohle:
https://www.ulozto.cz/!CnKC9TFF/analyticka-chemie-i-pdf
↑ DTBChemie:
O.k., snad se bude hodit - je tam vše to, co jsem psal ,,viz. žlutý příspěvek" ohledně pH? Děkuji