Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, v přednášce matiky se ke mě dostala tato slovní úloha. Nenašel by se někdo, kdo ví co s tím?
Letadlo A a letadlo B se pohybují po vzájemně kolmých drahách. V určitém okamžiku je od průniku jejich drah letadlo A vzdálené 2300 km a letadlo B 2000 km.
Určete minimální vzdálenost obou letadel, jestliže se letadlo A pohybuje rychlostí 950 km/h a letadlo B 850 km/h.
Když si to nakreslím, tak to bude krásný pravoúhlý trojúheník a závěrečná část se bude dělat podle pythagorovky předpokládám, jenže vůbec nevím co s tou rychlostí. Jak se s ní dopracovat ke konečné vzdálenosti od bodu střetu.
PS: nepřipadá vám to spíš jak úloha do fyziky místo matiky?
↑ BadInMath:
Dráha je rýchlosť krát čas, časy sú rovnaké.
↑ BadInMath:
Zdravím,
neřešíme zde za tebe nějaký úkol z projektu?
↑ Al1:
Ahoj,
nemám to jako projekt. Jen pro sebe si to počítám, protože jsem dřevo v matice a chci nějak prolézt :) nicméně je to z projektových úloh z matiky. Já jsem však na dálkové formě, kde máme jiné úlohy, ale to snad nevadí že to počítám.
Nečekám od nikoho celý postup, to mi ke zlepšení taky nepomůže, ale nějaká dobrá rada by, k mému klidu na duši že jsem to vyřešil, bodla :D
Tak to ti gratulujem, ze sa chces polepsit. (Poznamka. Je to cvicenie, ale skor nerealne, lebo logicky lietadla sa pohybuju na roznych urovnach aby sa vyhlo nehodam... no vo cviceniach je toho vela povoleneho!)
Tak teraz nakresli model situacie.... a napis vdaka Pythagorovy podla casu t , vzdialenost lietadiel.
Potom mozes vyuzit napr. pojem derivacie aby si nasiel minimalnu vzdialenost.
Stránky: 1