Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
prosím, poradili byste mi s pár informacemi a případně i s otázkami?
Nejsem si jist zda mám dobře nalezeny informace:
teplota tání 125-126 °C
teplota varu 498,52 °C
hustota: 1,193
Index lomu: zde si nejsem vůbec jist, protože někde píší 1,68.. a někde 1,4977 samozřejmě s několika možnými verzemi a odchylkami
1) Otázka, které nemohu dohledat nikde na internetu
2) Také netuším, napadlo mě něco s NH skupinou, ale to nebude asi pravda a stejně bych nevěděl, jak by to v reakci vznikalo...
Děkuji moc... 
↑ DTBChemie:
Zdravím.
2) https://en.wikipedia.org/wiki/Piperidine
Nějaké vlastnosti jsou třeba tady.
Index lomu jsem našel tady.
Stačí jen trochu hledat.
↑ Bedlasky:
Ano, piperidin jsem také nalezl, ale ne jak připravím heterocyklus piperidin z piperinu. Takovou rekcí netuším jak sestavit.
↑ DTBChemie:
Ale vždyť to tam je napsané: Piperidine was first reported in 1850 by the Scottish chemist Thomas Anderson and again, independently, in 1852 by the French chemist Auguste Cahours, who named it.[6][7][8] Both men obtained piperidine by reacting piperine with nitric acid.
↑ Bedlasky:
Ano, takže opravdu jen Kyselinou dusičnou? Reakci nevytvořím, stačí alespoň vědět, čím...
↑ DTBChemie:
Není tak těžké vytvořit rovnici reakce. Když se podíváte na molekulu piperinu, z jaké části molekuly bude vznikat piperidin?