Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
Vím a tuším, že biologie zde moc nepatří, ale pokud nebudete namítat, tak bych se i přesto rád zeptal...
Jelikož máme laboratoře obecné mikrobiologie a jelikož naše vyučující je poměrně ne příliš výřečná a ochotná, rád bych poprosil a požádal o pomoc zde.
Myslíte, že byste mi někdo mohl poskytnout nebo poradit nějaký seznam agarových půd včetně popisku a charakteristiky, které bakterie na dané půdě rostou a pro které bakterie je daná půda vhodná a dělaná?
Velmi by se mi hodil seznam např. v podobě - agar XLD - Salmonella; Torgitol 7 - Enterococcus ... případně s popisem jak se mění barva agaru a bakterií... atd...
Zkrátka jaká půda je vhodná pro jaký typ bakterií pro jejich pomnožení a kultivaci.
Děkuji mnohokrát ;)
↑ DTBChemie: Z tohohle vím akorát toliko:
na agaru MPA roste všechno z bakterií
na agaru MALT rostou kvasinky a plísně
na krevním agaru roste taky skoro všechno z bakterií, sleduje se hemolýza po naočkování jedné konkrétní kultury. (agar zprůhlední)
Víc neporadím.
↑ houbar:
Děkuji, ale to už vím i více informací já,... napsal jste tři typy agarů a stručně, z toho opravdu zkoušku nelze složit. Znám další agary XLD, MSA, MRS, ENDO, VRBL,... a mnoho dalších. CHtěl bych ale podrobný popis i pro ty, co třeba neznám ... Počkám tedy na odpověď někoho, kdo ,,poradí" díky.
http://www.agrola.cz/zivne-pudy/druhy-zivnych-pud/
Na Google je toho dosť...
↑ misaH:
Tuto stránku znám. Vy si myslíte, že jsem neprohledal desítky stránek s živnými půdami? Samozřejmě že ano, navíc ta stránka, kterou zde sdílíte, obsahuje jen jaké typy agarů jsou, ale vyslovený podrobný popis neobsahují.
Kdyby se tu obejvil někdo, kdo studuje nebo ještě lépe pracuje v mikrobiologickém odvětví, budu rád ;)