Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den, potřeboval bych pomoc s řešením výpočtu, protože v příkladech kde se vyskytuje eulerovo číslo prostě tápu. V zadání je vymezení plochy 3 hranicemi y1 =
-1 ; y2 =
- 1 ; y3 = e - 1.
Můj postup je P =
(y3-y1) +
(y3 - y2)
Doufám, že uvažuji správně.
Ale pak nevím co se samostatnou integrací, protože výsledek by měl být 2, ale k tomu se nemůžu dostat. Vždycky mě tam zůstane nějaký to e.
Za jakýkoliv nakopnutí předem děkuji David
Děkuji za reakci k tomuto jsem se tak nějak dostal také, ale právě nevím jak to z integrovat abych dostal výsledek 2, protože když dosadím -1 tak se to vynuluje, když dosadím 0 tak tam zůstane e. A substituce asi v tomhle případě nebude vhodné řešení. Omlouvám se určitě to bude banalita, ale já na tím si lámu hlavu cely den. Navíc sem se vrátil na školu po 20 letech a tohle mi celkem zatápí.
↑ Pritt:
Děkuji mnohokrát za odpověď, jen prosím ještě jedno upřesnění, nemůžu přijít na to podle jakýho pravidla se stalo z
tohle ![kopírovat do textarea $[ex + \mathrm{e}^{-x}]_{-1 }^{0}$](/mathtex/9c/9c837aa7e415095fde4bc9ee42b6027f.gif)
Já se moc omlouvám, ale kdysi jsme se integrály ani neučily a teď se u toho vcelku potím.
Pořád mi to nějak nevychází, když vezmu výpočet obsahu určený hranicemi
kde by měl být použit výše zmíněný integrál a výsledek by měl být
jedná se také o dvě stejné plochy, ale k tomu výsledku se ne a ne a ne dohrabat. No vidím to, že se budu u zkoušky modlit aby se tam nevyskytovala konstanta e.
↑ hcdady:
Tak to máš dobře.
Integrál
řeš substitucí, a
bylo vysvětleno v příspěvku #10
Stránky: 1