Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den.
Vím, že se možná jedná o blbost, ale zajímá mě, jak by to mělo být správně.
Při příkladu na tabuli mě učitel opravil při psaní znaménka
.
Takto to píšu, psal jsem, já:

Ale podle učitele, bych to měl psát takto:

Což se mi esteticky nelíbilo, ale podle mě je to i špatně, protože já píšu postup pod sebe kvůli přehlednosti kroků a pokud to píšu pod sebe, mělo by se to přesně stejně dát napsat i vedle sebe, což by podle postupu učitele nešlo, protože by někde vyšli dvě
vedle sebe.
Děkuji.

↑ ejines:
Zdravím,
nevím, jestli je na to nějaké pravidlo, ale to rovnítko na začátku druhého řádku se podle mne píše proto, aby bylo jasně vidět, že to navazuje ne předchozí řádek. Tedy že výpočet pokračuje na dalším řádku. Bez toho by to mohlo vypadat jako dva různé příklady pod sebou, u kterých se má doplnit výsledek.
Někdy mi na tabuli nevyjde místo, pak to musím rozdělit i uprostřed výpočtu, třeba takto:

Poznamka.
Je uzitocne si precitat aj toho https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Priorit … erac%C3%AD
( kde je trochu o tom napisane)
Pre tych, co su ochotni citat v inych jazykoch, najdete zaujimave podrobnosti napr. po engl., po fr ....
↑ misaH:,
Priamo povedane nie, ale podla prednosti (priorit) vypoctov, ziak mohol pouzit prednosti, (ktore by mal jeho ucitel poznat?) a napisat.
O koktani som nechcel pisat...(-:
No na druhej strane sa to moze tolerovat, ako to vyzera v tomto pripade je to aj tvoj nazor, i ked inac formalne jazyky ( napr. casto aj kalkulacky) to netoleruju.
Vidim, ze na niektore veci pouzivas velmi dosledny jazyk, gratulujem.