Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
prosím mohl by mi někdo pomoct při řešení parciální derivace 2.řádu podle z některých proměnných (- stačí např. x), jen ať si nastíním postup pro další. 
Děkuji za každou pomoc :)
↑ donny88:
Zdravím,
pokud znovu derivuješ podle x, pak x je proměnná a y a z jsou konstanty. To je stejné jako u první derivace.
↑ Al1:
Ahoj, asi trochu OT, ale opravdu myslíte, že jsou lidé, kteří nepochopili, že druhá derivace je prostě derivací té první? :O Když nám to na střední učitel řekl, zapamatoval jsem si to a nikdy jsem to už nezapomněl. A je to určitě v každé knize jako poznámka pod definicí derivace.
Nechtěl tedy spíš tazatel spíš rozepsat, jak se derivuje ten podíl?
↑ Sherlock:
Veď to teda urob ty, každý odpovedá ako považuje za vhodné...
Pochopila som to ako Al1, že zadávateľ sa neorientuje v premenných (písmenkách). Derivovať podiel by predsa nemal byť žiaden problém. (Okrem toho sa dá využiť MAW alebo WA...)
Tipujem dokonca, že tie prvé derivácie boli dané...
↑ Sherlock:
Zdravím,
tvá poznámka mi připomíná české přísloví:
" Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem."
A co chtěl ↑ donny88: rozepsat nebo nerozepsat, nevím. A nic také nebránilo tomu, aby ses chopil příležitosti a příklad vyřešil.
Stránky: 1