Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
"Mě by třeba zajímalo, jak jste se sem na forum vůbec dostali :-)"(c)
Cíleně jsem hledal(a) nějaké Matematické fórum. | 30% - 82 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem studující). | 37% - 101 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem vyučující). | 1% - 4 | |||||
Potřeboval(a) jsem řešení problému z praxe. | 3% - 8 | |||||
Fórum mi bylo doporučeno. | 5% - 14 | |||||
Jiná cesta, případně doplním v tématu "O nás :-)". | 4% - 13 | |||||
V čtenářském deníku mi chybela kniha "Stařec a moře". | 1% - 5 | |||||
Hledal(a) jsem zdroj řešení projektů svých studentů. | 0% - 2 | |||||
Hledal(a) jsem kružítko. | 5% - 15 | |||||
Už si nepamatuji. | 8% - 22 | |||||
Počet hlasujících: 228 |
↑↑ jelena:
Je to zároveň takový geografický kvíz, že? :D 0:49 je blízko Měnínské brány na ulici Novobranská, je tam i DPMB :)
Díky, další věci teď budou pravidelně přibývat :)
↑↑ jelena: Když už se tu rozběhlo hudební (pod)téma, bylas v Otrokovicích? (:
↑ holyduke: :-) děkuji, dobrý chyták - takové známé místo - když se pospíchá na nádraží a než se sejdou schody, tak je třeba se podívat nalevo. Jinak dobrý výběr a asi to trvalo dost dlouho, než bylo hotovo.
↑ byk7: :-) nejen tam (a vícekrát), ale také v Napajedlích, v Chropyni, v Zubří, v Odrách, v Břeclavi a v dalších centrech oboru (ovšem pravda - zpívalo se jen v Otrokovicích). Předpokládám, že jde o termín, kdy moje účast v Otrokovicích nebyla zas až tak podstatná. Jsem tedy nebyla. Byl jsi Ty v Otrokovicích?
↑ holyduke: pokud "Srdce" byl geograficko-místopisný kviz, tak "Občas" je hříčka lingvistická :-)
"...hlavně, hlavně..." je určitě figura, ale může být považováno za epanastrofu, když jsou to slova stejného znění, ale jiného významu? A "Máš to tak také? Tak to tak máme každý" je skoro až nevyslovitelné + velmi zdařilé srovnání s majákem.
"Blíž" mi přišlo méně nápadité, než další 3 (když počítám i "V rytmu noci"). Děkuji a nechám se překvapit, zda i další názvy budou "stejný slovní druh" :-)
↑↑ holyduke:
poslechnuto všechno (kokosovo-meduzové reggae a "plán"), děkuji, jen trochu škoda, že jste nezvolili jednotu názvů. Budete mít oficiální křest CD? Děkuji a pozdravy.
↑ jelena:
Ahoj,
to mě těší, díky! :) Těchto 5 písniček jsme si nechali zvěčnit na CD, které je pro zájemce za symbolickou cenu k dispozici. Křest naplánovaný není, v sobotu budeme hrát jako předkapela na plese, ale tam se to fakt nehodí :D
Možná to při nějaké příležitosti pošplícháme šampaňským, to se ještě uvidí podle situace :)
Bohužel, při vejšce na to už není tolik času jako dřív...
↑ holyduke:
také pozdrav a děkuji, využiji svých brněnských kontaktů na předání symbolické částky a získání tak nového přírůstku do mé sbírky debutů (ovšem jste tam nedali "V rytmu noci", pokud rozumím, zklamání).
v sobotu budeme hrát jako předkapela na plese, ale tam se to fakt nehodí :D
a na rozsvícení brněnského stromečku to už by vůbec nešlo :-)
při vejšce na to už není tolik času jako dřív...
ať se občas podaří najít.
Ahoj ve spolek.
Užívám si v úterý, když se koukám do deníku na vzorové testy k přijimačkám. Matika mě baví pořád, což je příjemné zjištění. Čeština mě tuhle odradila, bylo tam moře moc textu. Koukáte na to také?
Ahoj stará gardo i nováčci, co už jsou někteří taky veteráni :)) Jak je to dlouho, co jsem tu nebyl? Necelá dekáda, tuším tak 8 let tomu už bude :)
Dal by si někdo práci a sepsal mi, co se tady změnilo, nezměnilo, podařilo? Pamatuju si, že to tady bývalo fajn místo, tak schválně, jestli to tak i zůstalo :))
Zatím se porozhlížím, narazil jsem na vlákno se srazem, který se v dané době plánoval a jak tak pozoruju i uskutečnil, stranické úkoly však některé zůstaly nesplněny dodnes :) A co že to je ta "malá suma"??? :D
No a tak mi zase přibylo pár vrásek, ubylo vlasů a plnovous začíná plesnivět a řídnout. Jsem zpět v ČR, na burze už neobchoduju, vývoj software také ne (syndrom vyhoření) a nechal jsem se "normálně" zaměstnat. Zaměstnaní mám dobré a relativně klidné, tak jestli jsem ještě úplně nezapomněl počítat, tak bych tu s váma zase možná i pár let pobyl. Teda pokud o mně stojíte bando ušatá :))
Jdu se učit s TeXem, ten jsem zapomněl zcela určitě :D
FH
↑ frank_horrigan:
Ahoj - vitaj, pamätám si Ťa, aj keď možno môj nick bol vtedy iný... som tu v skutočnosti od roku 2010 (bože - 10 rokov!).
Čo sa zmenilo?
Technicky pre nás užívateľov: nedajú sa priamo nahrávať obrázky a pribudlo čudo pod tlačidlom MJ
[mathjax] \text{AHOJ}[/mathjax]
[mathjax](a+b)^2=a^2+2ab+b^2[/mathjax]
Príkazy asi ako v Texe...
Ale "klasický" Tex zostal:
$\int_{-\pi}^{\pi}\sin(5x+4)dx$
Ľudia sú dnes trochu ďalej od seba ako kedysi, ale stále fungujeme... :-)
Maj sa teda...