Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Pravděpodobnost, že uskladněný výrobek je vadný je 0.05. Kolik výrobků musíme ze skladu vzít, aby s pravděpodobností 0.95 bylo mezi nimi alespoň 50 dobrých? (použijte CLV a aproximaci normálním rozdělením)
.... zadání zní jednoduše, bohužel ke správnému výsledku jsem se nějakou záhadou zatím nedobral
Toto by malo byt v sekcii vysoka skola, kedze sa nejedna o vyzvu ale ide ti o to aby ti niekto pomohol.
Ak vezmes
vyrobkov tak pocet dobrych oznacme
, potom
je rozdelene
co mozes aproximovat
a Vypocitaj pravdepodobnost, ze
- to je funkcia
a ta musi byt
- vyjadri
a mas to.

Ahoj, mohla bych poprosit o dopočítání tohoto příkladu?? Vůbec si stim nevím rady a už mi to počítalo spoustu lidí a nak jsme se nedobraly. Děkuji moc moc mi to pomůže !
a teda 
![kopírovat do textarea $0.95\le P[X\ge 50]=P\left[Y\ge\frac{20\cdot 50-19n}{\sqrt{19n}}\right]=1-\Phi\left(\frac{1000-19n}{\sqrt{19n}}\right)$](/mathtex/4a/4a35e660b7a09f54b4a5a5ab7a41c3c2.gif)
kde
je distribucna funkcia normovaneho normalneho roznelenia a teda
tu si oznac
a
a dostanes
a kedze
tak dostanes
a zvysok uz snad zvladnes (u si treba najst bud v tabulkach alebo excel ti ho vypocita, alebo ina prefikana kalkulacka)
Stránky: 1