Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ misaH: Děláme s vnučkou všech pět testů už dva měsíce. Ve škole mají k přijímačkám doučování. Adélka měla na pololetním vysvědčení vyznamenání. Psali ve škole jeden test zkušebně a dostala za 5 a její spolužačka jedničkářka za 4. Chce jít do Krnova nebo do Přerova na mateřinku, učí se 6 let na kytaru a chodí do "výtvarky". Takže bude dělat "talentovky". Jen se bojím, aby díky matematice nebyla zklamaná, že se na školu nedostala.
Já má dva výuční listy, dvě maturity a dvě vysoké školy, ale ty test z CERMATu bych za 60 minut nespočítal. Můžu se stydět, že jsem promoval ze systémového inženýrství a měl jsem 4 semestry matematické analýzy a 2 semestry algebry.
Je mi 66 let a než jsem šel do důchodu učil jsme na SOŠ odborné předměty a informatiku.
Svého času jsme vypracovávali ŠVP, tedy každá škola měla určitou volnost stanovit si vlastní "osnovy". Bylo kolem toho mnoho povyku pro nic, protože učitelé byli zvyklí, že jim někdo naordinoval osnovy z ministerstva. A teď najednou chtějí zavádět jakousi jednotu z centra a školy rychle doučují učivo, který za 9 let v osnovách neměli a v jednotných přijímacích zkouškách budou.

Přesně, nechápu jak někdo, kdo má jedničky v matice, nedokáže vypočítat toto cvičení. Jinak nemusíte nám sem psát jak je vnučka šikovná atd. Vychází se z druhé věty, podle toho se sestaví rovnice na arit. průměr.
↑ maliborec2302:
O jednotkách z matiky myslím nebola reč...
Pochopím, že keď je niekto talentovaný na umenie, na matike musí viac pracovať ako iní.
A snaha starého otca pomáhať mi je veľmi sympatická.
Maliborec (...)