Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 11. 04. 2017 22:22

thebrainlessone
Zelenáč
Škola: SŠ IT pref + GYM
Pozice: student
Reputace:   

Stredoskolske materialy, z akych zdrojov sa ucite vy?

Ahoj, myslim ze mam za sebou uz vsetky dolezite testy v skole cize mam uz cas na to ucit sa sam, chcel by som sa naucit dopredu matiku a fyz aby som potom nestresoval ak pridu pisomky, nestiham sa poriadne ucit ked sa mi ohlasi pisomka den pred datumom ak to je z celeho tematickeho celku, aj ked sa ucim +- na kazdu 2. hodinu(1. sa vysvetluje a 2. sa pocitavaju priklady).
Co by ste mi odporucili? Najviac by mi vyhovovalo ak by to bolo po anglicky, mam dobre skusenosti s anglickymi vykladmi, zvykol som sa ucit ked som nieco nevedel na khanacademy a vysvetlovali to fakt dobre, aj by som tam ostal ucit sa ale ucivo u nich je moc skackano a niektore veci im chybaju, aspon im tam chyba raz za cas to co sa vyucuje na mojej skole. Ake su podla vas najlepsie materialy? V skole pouzivame na fyz doteraz: ("Fyzika pre 2.r. gym." + elektricke pole; elektricky prud) -  E. Svoboda a na mat: "Funkcie II" O. Odvárko; "Zaklady geometrie v priestore" - E. Sitárová . Je mi uplne jedno ci mi odporucite web/knihu.

Popravde ta matika nieje az tak zla, da sa to naucit z toho no aj tak si to vzdy pozeram z inych zdrojov ale ta fyz je hrozna, velmi zriedkavo je tam postup pocitania a je tam iba vysledok, no mne vysledok nepomoze pokial mi nedaju vzorce ktore pouzivali. Casto sa mi stalo ze som sa z tej ucebnice ucil nieco, prisla pisomka a dostal som 3-4 lebo som mal vediet vzorce ktore neboli ani spomenute nikde a uz to tak nechcem.

Zápatí