Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Cynyc:
Zdravím,
to se stává, poděkování či zvýšení reputace se dočká ten, který poskytne téměř celé či dokonce celé řešení. V rozporu s pravidly. Je tu však spoustu lidí, kteří oceňují, že naleznou řešení sami s pomocí rad a popostrčení. :-)
↑ Al1: Jak ukazuje smajlík na konci, nemyslel jsem to moc vážně - když někdo problému nerozumí, není to schopen posoudit, spíš bych ale čekal, že si ten, kdo odpovídá, projde předchozí odpovědi a nebude nabízet řešení méně kvalitní.
O tom, že nedávat celé řešení je pravidlo, jsem popravdě dosud nevěděl, a opakovaně jsem ho porušoval - ba dokonce jsem považoval většinu rad ostatních spíše za výsměch, protože bylo evidentní, že tazatel takové rady nemůže zpracovat a použít. Zcela to pro mě mění význam fóra, není tím pádem vůbec určeno pro běžné studenty, snažící se prolézt matematikou, ale pouze pro velmi nadané entuziasty. Takové zaměření mi nevyhovuje, takže se s díky loučím.
↑ Cynyc:
Když projdeš mnohá vlákna, uvidíš, že výsledek se nakonec objeví a celé vlákno poskytne úplné řešení. Ale ne hned. To bychom byli jen stroj na počítání, který každému, kdo si řekne, vypočítá předložené příklady, aniž by dotyčný projevil jakoukoli snahu.
A je mi líto, že běžný student se snaží matematikou prolézt. Byl bych raději, kdyby se běžný student chtěl matematikou nadchnout a rozlousknout nejeden matematický oříšek.
Vše dobré. :-)
ahoj,
omlouvám se, to nebylo nijak záměrně ... nechodím tu často a nevyznám se tu nijak zvlášť dobře. Prostě jsem chtěla jen poděkovat. Až teď vidím, že každý příspěvek byl od jiného rádce, předtím jsem si toho nevšimla. Nezlobte se na mě, klikla jsem prostě na konci stránky na tlačítko, u kterého jsem si myslela, že odešle mé poděkování a myslela jsem to pro všechny a ne jen pro jednoho.
Moje chyba, příště si dám pozor. Teda pokusím se.
Děkuji tedy všem a čauky
Dis
ps: ještě moje reakce na to nadchnutí se pro matematiku ... netvrdím, že ten příklad byl strašně těžký, prostě jsem se zasekla, upekl se mi mozek a nebyla jsem schopna vidět další krok a po několika mnoha hodinách koukání do papíru a hledání na internetu jsem se rozhodla hledat pomoc tady ... takže prosím ne každý toto fórum zneužívá a já osobně si moc vážím toho, že to děláte a hlavně odpovídáte tak rychle ... vím, že to nebylo myšleno přímo na mě, ale musím se zastat i takových jako jsem já