Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
[SÚRNE] Vie mi niekto vysvetliť teóriu miery? Najlepšie od začiatku, hoci niečo málo viem, vždy sa dostanem do bodu kedy zistím, že asi tomu rozumiem zle. Mám na mysli teóriu miery z hľadiska obsahu, pretože teóriu miery sa snažím pochopiť kvôli alternatívnemu prístupu k definovaniu dvojného integrálu. Vopred veľmi pekne ďakujem.
↑ vlado_bb: Ja to celé ako tak rozumiem aj nerozumiem zároveň. Tak začnime asi od začiatku, podstata teórie množín je "rozkúskovanie" množiny na menšie štvorce, ktorým vlastne priradíme nejaký obsah? Rád týchto štvorcov n vlastne mení veľkosť štvorcov? Ako sa potom môže meniť jadro množiny so zmenou rádu n? To isté ako sa môže meniť obal množiny so zmenou n?: (bod 1 mi ešte dáva zmysel aj bod 2 ale bod 3 vôbec nechápem a to ma privádza k pochybám, či celú látku nechápem úplne zle)
1. V_n⊆A⊆W_n
2. λ(W_n (∂A))=λ(W_n (A))-λ(V_n (A))
3. λ(V_n (A))≤λ(V_(n+1) (A)),λ(W_n (A))≥λ(W_(n+1) (A)) Pro ∀n∈N_0
Posloupnosti měr {λ(V_n (A))}_(n=0)^∞ {λ(W_n (A))}_(n=0)^∞ mají vlastní limitu
↑ insert: Toto forum urcite nemoze nahradit minimalne jednosemestrove studium. Takze skus Halmosa, Neubrunn-Riecana, pripadne nieco ine, literatury z teorie miery je dost. Za take dva mesiace sa zaklady daju dobre zvladnut.
↑ vlado_bb: Jj, chápem že sa to dá študovať aj viac ako 2 mesiace ale tam je ten problém, že tie knihy sú tak na tie dva mesiace štúdia ale nie sú vhodné ak potrebujem len pochopiť úplné základy, že o čo ide. Nevieš keď tak odporučiť nejaké materiály na úplný základ, tak max. hodinka študia.