Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý večer, mám zde domácí úkol, jde mi pouze o první příklad, veřím, že na ostatní už přijdu snažil jsem se ho vypočítat přes sinus, cosinus... ale jelikož vím jen součet stran a +b a pak vím stranu c tak mi to moc k ničemu nebylo hledal jsem všude možně jakým způsobem mám přiklad spočítat ale nevím si rady... nepotřebuji příklad vypočítat ale poradit alespoň postup jak tento přiklad vyřešit, ostatní mu jsou dost podobné a tak by pro me potom neměl být problém je taky vypočítat... předem velice děkuji za jakoukoliv pomoc
↑ vlado_bb:
Ať přemýšlím jak přemýšlím tak mě nenapadá jak bych to měl do tohoto vzorce doplnit když nevím ani a ani b ale vím jen jejich součet.. :/
↑ vlado_bb: dobře,, jdu nad tím přemýšlet pravděpodobně až mi to dojde tak si řeknu, že jsem úplnej hlupák...
↑ misaH:
atd.
↑ DavidT:
Př.5 Nápověda :3,4,5 /5xzvětšit
Př.6 Nápověda :5,12,13 /2xzvětšit
Př.7 Nápověda použij podobnost trojúhelníků. Těžnice spojuje vchol s prostředkem protější strany.
Př.8 Nápověda