Dobrý den.
Za pár dní mám přijímačky z matiky na FIT na ČVUT. Tak nějak se na ně připravuji ale některé věci mi dělají problém. Chci se zeptat na obtížnost přijímaček a jestli na té škole mám vůbec šanci. Na průmyslovce jsem procházel s 2 a 3.
Předem děkuji za odpověď.
Zdravím,
pokud je ještě aktuální, pravděpodobně postupuješ dle materiálů fakulty, kde jsou i vzorové zkoušky, také z minulých let. Také na fóru bylo diskutováno. Typově jsou o dost dál, než požadavky jednotné maturity (základní). Jak se vedlo v těchto vzorových?
Na průmyslovce jsem procházel s 2 a 3.
to se nedá objektivně posoudit, budeš vědět lépe, jak podrobně jste látku probírali, jak náročné byly písemky, co domácí úlohy apod. "3" je taková zajímavá známka :-) - buď odpovídá tomu, že se člověk moc snaží, ale opravdu to lépe nejde, jelikož na předmět nemá, nebo naopak, že nedělá pro předmět téměř nic, ale protože je celkově nadaný, tak mu stačí trochu kouknout před písemkou a má to "z krku".
Spíš se otestuješ buď řešením vzorových písemek, nebo počítáním např. ze sbírky Petákové - alespoň 60% by nemělo dělat žádný problém.
a jestli na té škole mám vůbec šanci.
opět se neposoudí. Pokud jde o matematiku, tak z toho, co máte umět ze SŠ, nejvíce na VŠ brzdí nedostatečný cvik v úpravě výrazů (číselných, algebraických, goniometrických), pořádné řešení rovnic a nerovnic (i návazně na vlástností elementárních funkcí), k tomu ještě základní orientace v analytické geometrii a trochu geometrie (stačí úplné základy), ale výrazy a rovnice, nerovnice doporučuji pořádně v létě procvičit (pokud je jasné, že problém).
U zkoušek a u dalšího studia přeji zdar.