Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Verquido: Predpokladam, ze dokazes nakreslit graf funkcie
a vies nieco o transformaciach funkcii a ako sa prejavuju na ich grafoch. Ak ano, uprav si svoju funkciu do tvaru
a mas to. Ak nie, napis, v com je problem.
↑ vlado_bb:
Nevím co je transformacni funkce. Nebrali jsme to. A takhle to nechápu. Celkově to v počítej, s postupem. Nevím jak se dostanu k upravenému tvaru.
A když už jsme u toho tak také jak získám graf z 
Dik
↑ vlado_bb: Nepisal som nic o transformacnych funkciach, ale o transformaciach funkcii. Teda o tom, ze napriklad ako suvisi graf funkcie
s grafom funkcie
alebo s grafom
. Vies o tom nieco? Zrejme by si mal, ak si dostal takuto ulohu. Ak nie, v ucebnici k tomu urcite najdes komentar.
A nie, nevypocitam ti to a ani (dufam) nikto iny na tomto serveri. Jednak by to bolo v rozpore s pravidlami, jednak tu nemas nic pocitat, ale nakreslit graf.
↑ vlado_bb:
Tak já potrebuju náves, když nevím jak na to tak co?? Vypočítat to chci abych věděl postup ne?
Takový lidi zbožňuju
↑ Verquido:
No.
Brzdi, človeče.
Tu sa ľuďom úlohy nepočítajú (neriešia).
Dávajú sa návody a ak zadávateľ spolupracuje, k riešeniu príde.
Ževraj vypočítaj to - ozaj ma to rozosmialo.
Nevidím žiaden dôvod, aby niekto vypočítaval tvoje úlohy...
↑ vlado_bb:
Já nemám problém s grafem ale dostat se z toho tvaru jak jsem psal u obou možnostech na nějaký tvar odkud můžu normálně graf vykreslit
↑ Verquido: Kvadraticky trojclen treba upravit na uplny stvorec, teda do tvaru
, to ste zrejme v skole robili.