Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
1.
jsou dány čísla 0, 2, 3, 4, 5, 7.
Kolik čtyřciferných čísel můžeme vytvořit?
kolik z nich sudých?
Kolik z nich můžeme vytovřit pokud se nebudou opakovat?
kolik sudých (bez opakování) ?
2. Kolik prvků je třeba vzít, aby se sedminásobný počet počet kombinací 2. třídy rovnal 3/2 počtu kombinací 3. třídy
3. Kolik přímek je určeno 8 body, jestliže
a) žádné tři neleží v jedné řpímce
b- tří body náleží jedné přímce
c- čtyři body náleží jedné přímce a tři body náleží druhé přímce
4. mimo soudek malinko
Délky hran kvádru tvoří tři po sobě jdoucí členy geometrické posloupnsoti, součet délek všech stran kvádru je 84 cm. Vypočítejte povrch kvádu, víte li, že je jeho objem je 64 cm3
Dobrý den, prosím, děkuji. "Snažil jsem se, udělal jsem toto a toto". Zkus vyvinout trochu snahy, ať poznáme tvé slabé a silné stránky.
První příklad se dá vypočítat bez znalosti permutací, variací, kombinací.
Druhý příklad je na znalost vzorce.
Třetí je na kombinace.
Čtvrtý je na znalost vzorců.
↑ gadgetka:
Poradím takovou šikovnou věc. Když máš 3 členy z geometrické posloupnosti jdoucí za sebou, tak je dobré si je vypsat podle prostředního členu:
Pak při násobení úplně q vypadne. Stejně tak to můžeš dělat u AP.
halogane, děkuji, mám pocit, že jsem to tu tak někde dokonce i praktikovala, jen mě to dnes po ránu nenapadlo :)), moc díky!
Kolik prvků je třeba vzít, aby se sedminásobný počet počet kombinací 2. třídy rovnal 3/2 počtu kombinací 3. třídy
3a)
Bodů je osm, přímka je určena dvěma rúznými body, přičemž nezáleží na pořadí bodů, takže přímka AB je shodná s přímkou BA ==>
a pak :

↑ gadgetka:Jestli se nepletu, tak by se k tomu výsledku měla připočítat jednička, protože tím pádem by byly odečteny všechny přímky a to včetně té, která je právě tvořena 3 body.