Dobrý mam tu navod od spoulužiaka ako rátať korene polynomu n-teho radu samozrejme nevieme ake da na skuške akurat mi to funguje len pre ten jeho priklad a sedia mi aj keĎ som si to overoval ale keď skušam iny priklad ratať korene nevychadzaju. Viem ich sice vyratať cez kalkulačku ten polynom s 3 mocninou len sa neda spoľahnuť, že da prave taky na skuške nakoľko naposledy dal prave ten priklad čo mi spolužiak vypracoval s 5 mocninou. Poradte mi ako nato

ako vynásobiť nerozumiem tak teda mam tam davať 0 či
? :D Ja proste nechápem akoby sa to pre každý príklad inak ráta

jaaaaj už rozumiem teraz to vychádza super dik...a ešte jedna vec ako vyratam φ?

neviete ešte poradiť ako sa bože nakresli magnitudová charakteristika??? pre toto
Viem vyratať poly nuly aj magnitudu len nechapem ako to nakreslím nás to učili robiť v matlabe cez semester ale na skúške to chcu s hlavy
↑ patrikzivcak:
Ahoj.
Veď sa nedá rozoznať čo je tam...

H(z) = (1-0.512z^-3)/(1+z^-1+0.5z^-2)
1. Vypočítajte poly a nuly prenosovej funkcie a nakreslite ich v komplexnej rovine - to viem
2. Z polohy pólov a núl načrtnite graf magnitúdovej frekvenčnej charakteristiky + označiť osy v grafe - to neviem ako chápem, že nuly predstavujú tlmenie a póly zas maximá ale nechápem ako to mám nakresliť a M(Ω) viem tiež vyrátať pre konkrétne Ω ale graf proste nie
Teda mam nakresliť toto akurát na skuške nebudem mať matlab teda ako nato? :D