Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 08. 2017 20:17

comantelix
Pozice: Student SŠ
Reputace:   

Výběr kalkulačky

Dobrý den,
používám kalkulačku Canon F-718SGA (negrafická , neprogramovatelná) , zdá se mi, že je nedostačující pro matematiku VŠ i pro moje samostudium (problémy s kombinatorikou). Rád bych se zeptal na Vaše doporučení ohledně výběru grafické, nejlépe pak programovatelné kalkulačky. Kalkulačku upřednostňuji před laptopem/netbookem pro menší velikost, lepší výdrž na baterii a tablet je (pokud vím) ve škole nepoužitelný. 
Četl jsem, že některé kalkulačky používají neefektivní a omezené programovací jazyky, byl bych proto rád pokud máte zkušenost s dobrou programovatelností dané kalkulačky.
Mám dobré reference na Casio Algebra FX 2.0, máte s ní někdo zkušenost?
Předem děkuji za odpovědi.

#2 06. 08. 2017 20:22

vlado_bb
Moderátor
Škola:
Reputace:   144 

Re: Výběr kalkulačky

↑ comantelix: Dost asi zalezi od odboru, ktory budes studovat, to si nenapisal. A mimochodom, problemy s kombinatorikou nevyriesi ziadna kalkulacka.

#3 06. 08. 2017 21:51

comantelix
Reputace:   

↑ vlado_bb:
Z VŠ oborů uvažuji o Matematické fyzice (FJFI) nebo obecné informatice (MFF) , právě užší k specializaci jsem chtěl využít programování.
Moje Canon kalkulačka má poněkud přehozené názvy jako kombinace a variace což stěžuje práci a navíc mnoho funkcí je obtížně přístupných (mnoho menu, podmenu...)

#4 07. 08. 2017 13:41

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

↑ comantelix: Na MFF nebudeš potřebovat kalkulačku, ale tužku a papír.

#5 07. 08. 2017 19:18

comantelix
Reputace:   

↑ Stýv:
Kalkulačka má být prozatím hlavně pro samostudium.  Pro všechny případy jsem se naučil počítat s logaritmickým pravítkem.
:-)

Zápatí