Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Áno, zajtra máme preberať komplexné čísla. Chodim na SPŠE v Prešove a som druhák.
Inak ako išla tebe matematika v mojom veku? lepšie ako mne?↑↑ Ferdish:

↑ matejmik:
Prešov? Tak to sme rodáci. A tamojšiu elektrotechnickú priemyslovku tiež poznám. Nie je to síce moja alma mater, ale ak sú niekde potrebné komplexné čísla, tak na tejto škole určite :)
Neviem aký máš celkový matematický rozhľad, takže ťažko súdiť či mi matematika na škole išla lepšie alebo horšie ako tebe. Avšak čo sa týka goniometrických rovníc, tak tam je to zrejme jasné :)
Ja som študoval gymnázium a keď sa na to s odstupom času pozriem, boli okruhy ktoré mi išli lepšie, ale aj také, nad ktorými som musel niečo presedieť.
Naviac, v druhom ročníku sme dostali na matematiku novú profesorku a oproti tej v prváku išla ako raketa. Neviem či bola tak vysadená na presné dodržanie časového harmonogramu učebných osnov, ale celá trieda sme mali čo robiť, aby sme to tempo stíhali :D nakoniec sme to všetci nejak zvládli, a medzitým si na ňu aj zvykli.
↑ Urbankova: Podla mna najvhodnejsie je pouzit jednotkovu kruznicu.
↑ Urbankova: Nemate to vysvetlene v ucebnici? Veci ako
su tam vidiet okamzite.