Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ svatý halogan:
Teď zbývá ukázat, že žádné jiné řešení neexistuje. Pak bude vyřešeno kompletně - v opačném případě najít zbývající řešení.
Šel jsem na řešení trochu jinak. Bohužel se mi nepodařilo najít tak elegantní zápis jako u tebe (asi budu muset začít být vnímavější skutečnostem okolo sebe).
↑ lukaszh:
Nazval bych tvůj postup hrubou matematickou silou. Že další řešení již neexistují, se dá dokázat již se znalostmi v 9. třídě (ak som sa teraz nepomýlil ja :)
↑ Marian:
Vždy si rád prečítam tvoje príspevky na moju adresu a nezostáva mi nič iné, ako pozdvihnúť kútiky na ústach, ak sa po chvíli nezačnem smiať :-) Keby si toto fórum nenavštevoval, bola by tu riadna nuda (samozrejme jelenine príspevky majú tiež svoj podtón humoru :-) Netvrdím zasa, že ty to myslíš zo srandy, ale mne to niekedy tak príde. Tento príspevok ma obzvlášť pobavil, pretože riešenie je iste jednoduché a teším sa na ten deviatacky dôkaz bez kvadratických foriem :-)) Inak, keby som ti toto riešenie vytasil ako študent, veľmi by si ma asi neobľuboval, čo?
↑ svatý halogan:
Přesně tak!
↑ lukaszh:
Bez skrytého a jiného humoru by to sice šlo, ale takhle je to lepší, aneb jak zpívá Habera
"...
Aj keď s rizikom strát
Som rád keď to má spád
Hazardnú hru s názvom život
Hrám vždy rád
..."
(celý text).
Mathematica souhlasí dodává řešení i mimo celá čísla:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x% … 3D+x+%2B+y