Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ fyzikus13: Ano, ak mas zaujem o akademicku drahu, tak PhD. by malo byt samozrejmostou.
↑ fyzikus13: Urcite, napriklad tu: https://www.prospects.ac.uk/careers-adv … ee/physics

↑ fyzikus13:
Na Slovensku veľmi ťažko...v zahraničí budú šance vyššie, viď príspevok kolegu ↑ vlado_bb:
Pokud chceš studovat fyziku (jako vědu) někde na univerzitě, měl bys to dělat především proto, že tě zajímá ta fyzika. Námaha vynaložená na studium moderní fyziky nebude asi nikdy "adekvátně" odměněna. Pokud ti jde primárně o budoucí příjem, existují určitě snažší způsoby, jak se k němu dopracovat. Programátoři např. se myslím nemají úplně špatně...
↑ MichalAld: Otazka na prijem fyzika je nieco ako otazka na prijem futbalistu. Podla ziskanych grantov a urovne medzinarodnej spoluprace to moze byt cokolvek medzi 800 a 8000 € mesacne. Ale tisickrat suhlasim s ↑ MichalAld: - ak je financna motivacia pre teba prvorada, bude to skor niekde pri tej dolnej hranici. Paradoxne, ak bude pre teba financna stranka len malo vyznamna, ale samotna fyzika ta bude nadmieru zaujimat, je vysoka sanca, ze skoncis pri tej hornej hranici.
V tom s tymi financiami s vami uplne suhlasim ,keby som chcel len zarobit mohol by som ist na ekonomicku fakultu a pracovat niekde v banke ,zlebo programovat v nejakej firme ,ale to by ma urcite nebavilo a ani by to nemalo zmysel(ako ucitel mozem prednasat ziakom ,z ktorych aspon niekoho to aj zaujima). Ale rozmyslam ci mam ist studovat skor medinu ,alebo fyziku ,lebo fyzika ma fakt bavi a niesom v nej vobec zly ,ale bavi ma aj chemia a tak a medicina by ma tiez iste bavila a jeto aj praca ktora ta napla(pomahaz ludam,hlavne ked robis niekde na onkologii a tak a tokonca na vyskume si dovolim dvrdit ze taky objav antibiotik je uzitocnejsi ako dokazat Fermatovu vetu). Ale medzi platom lekara a fyzika je preca len rozdiel (ani by som nechcel zarabat nejak extra vela penazi ,ale zasa pracovat za 800 mesacne nie je velmi lakave). Preto som sa vas to tak pytal. A navyse ako lekar si najdes urcite zamestanie a aj ked nebudes nejaky extra odbornik vo svojej profesii urcite vzdy pacientom ,ale ako fyzik mozno budes iba ucit studentov ,z ktorych to polovicu ani nezaujima.
Ospravedlnujem sa za gramatiku,ale narozdiel od fyziky so slovinou a informou taky kamarat nie som