Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 19. 02. 2018 14:46

Frankie33
Reputace:   

Fuzzy logika - prosím o navedení

Dobrý den,

jsem dálkový student na ČVUT a ačkoliv mám po zkouškách, mám ještě jednu semestrální záležitost a zkrátka nevím si s ní rady. Jedná se o Fuzzy logiku a její implikaci. Přiznám se, že nevím ani jak začít nebo kam se obrátit s výpomocí, proto se obracím zde na Vás.

Pokud by měl někdo čas a chut, moc bych to ocenil.

Zde zadání:

V prostředí MatLab/Simulink a Fuzzy toolbox namodelujte následující pravidla:

P1: < (Jestliže  teplota  vstupující  teplosměnné  látky  je  vyšší  než 429 °K (C1)) AND < (Množství  vstupující látky Q1 poklesne pod  hodnotu 0.02 [m3/sec] (C2))  OR (Množství chladicí látky Q2 poklesne pod hodnotu  0.1 [m3/sec]  (C3))>>   ----> < Pak vnitřní teplota soustavy naroste během 9 *min* nad hodnotu 500 °K (D1)>.

Kde w1 = 0.4 , w2 = 0.9 , w3 = 0.5 . w4=0.2

P2: < (Jestliže  teplota  vstupující  teplosměnné  látky  je  vyšší  než 429 °K* (C1)) AND <  (Množství chladicí látky Q2 poklesne pod hodnotu  0.01 [m3/sec]  (C4))>>   ----> < Pak dojde ke zborcení vnitřní stěny reaktoru (D2)>.

Profily příslušných fuzzy hodnot navrhněte podle vlastního uvážení.  Dvourozměrnou fuzzy hodnotu (Vnitřní teplota soustavy, čas (min)) neřešte. Výstup z P1 je jistota (aktualizovaná váha) důsledku D1 „Vnitřní teplota soustavy naroste během 9 minut nad hodnotu 500 **K*“.

Model ověřte pro hodnoty:
\mu (C1) = 0.9, \mu (C2) = 0.2, \mu (C3) = 0.7. \mu (C4) = 0.5

Zápatí