Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
jsem dálkový student na ČVUT a ačkoliv mám po zkouškách, mám ještě jednu semestrální záležitost a zkrátka nevím si s ní rady. Jedná se o Fuzzy logiku a její implikaci. Přiznám se, že nevím ani jak začít nebo kam se obrátit s výpomocí, proto se obracím zde na Vás.
Pokud by měl někdo čas a chut, moc bych to ocenil.
Zde zadání:
V prostředí MatLab/Simulink a Fuzzy toolbox namodelujte následující pravidla:
P1: < (Jestliže teplota vstupující teplosměnné látky je vyšší než 429 °K (C1)) AND < (Množství vstupující látky Q1 poklesne pod hodnotu 0.02 [m3/sec] (C2)) OR (Množství chladicí látky Q2 poklesne pod hodnotu 0.1 [m3/sec] (C3))>> ----> < Pak vnitřní teplota soustavy naroste během 9 *min* nad hodnotu 500 °K (D1)>.
Kde w1 = 0.4 , w2 = 0.9 , w3 = 0.5 . w4=0.2
P2: < (Jestliže teplota vstupující teplosměnné látky je vyšší než 429 °K* (C1)) AND < (Množství chladicí látky Q2 poklesne pod hodnotu 0.01 [m3/sec] (C4))>> ----> < Pak dojde ke zborcení vnitřní stěny reaktoru (D2)>.
Profily příslušných fuzzy hodnot navrhněte podle vlastního uvážení. Dvourozměrnou fuzzy hodnotu (Vnitřní teplota soustavy, čas (min)) neřešte. Výstup z P1 je jistota (aktualizovaná váha) důsledku D1 „Vnitřní teplota soustavy naroste během 9 minut nad hodnotu 500 **K*“.
Model ověřte pro hodnoty:
\mu (C1) = 0.9, \mu (C2) = 0.2, \mu (C3) = 0.7. \mu (C4) = 0.5