Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, chtěla bych pomoc s řešením těchto příkladů. Moc mě nejde právě určení injketivit a surjekce. Chtěla bych Vás požádat potom jak vysvětlit jak jste to počítali (popřípadě říct proč to tak není. U každého příkladů mám určit injektivitu a surjekci.
Děkuji Vám za odpovědi
P.S. doufám že to po mě přečtete :D
↑ Raji: Ahoj, tvoje pokusy o riesenie tam bud nie su, alebu su necitatelne. Skus to normalne napisat sem a pouzi LaTeX-ovy editor. Ak cakas, ze niekto bude venovat cas a energiu tvojim problemom, mohla by si mu aspon takto vyjst v ustrety.
↑ Raji:
Ahoj, u injektivity jde o to urcit, jestli muze mit jeden obraz dva ruzne vzory. U surjektivity se urcuje, jestli ma kazdy prvek nejaky vzor. Takze napr. v tom prvnim pripade ta funkce neni injektivni (tzn neni prosta), ptz napr. 7=3+4 = 2+5, takze existuji ruzne vzory pro jeden obraz. Ta funkce je surjektivni (nekdy se rika, ze je "na"), ptz kazde cele cislo muzes napsat jako soucet nejakych dvou celych cisel - tj. kazdy prvek ma nejaky vzor. Zbyle prikady uz vymyslis sama ;-)