Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ hugo-moa:
Celou rovnici umocníš na druhou :)
↑ hugo-moa:
podle jakého pravidla jsi umocňoval?
↑ hugo-moa:
jako bypass může posloužit exponent, ale není to zbavení odmocnin, pouze jsou jinak zapsány.
Myslím tím: 
↑ dawson: Toto je uz skor spam ako rada. ↑ hugo-moa: - asi sa ich tak lahko nezbavis, nestacilo by prve dva cleny upravit prenasobenim vyrazom typu
? Podobne druhe dva.

Dobrý den,
potřeboval bych pomoct s vyřešením zlomku s odmocninou. Znám výsledek, ale nevím jak kněmu. Kdyby mi to někdo trochu osvětlil, byl bych nejvíce vděčný.
Děkuji
Ahoj, odmocninu z 34 si rozlož na odmocninu ze 17 krát odmocninu ze dvou. :)
Edit: Prosím, pročti si místní pravidla a příště si založ vlastní téma. :)

↑ gadgetka:
Pardon za porušení pravidel, tady zavládla obrovská panika. Stalo se to naposledy doufám.
Tam jsem taky došel a potom dělám takto: 
tady udělám:
takže dostanu: (kámen úrazu)
Ty samotné sedmnáctky vykrátit nemohu, že? A tím pádem už vůbec nevím jak dál natož k 1 / odmocnina ze dvou.
Potřebuju zjístit úhel dvou vektorů. Vím že tu

usměrním a dostanu:
, ale tam vprostřed jsem fakt ztracen.
Mohu ještě poprosit o hint tady v nevhodném vláknu?
PS: ani nevím jestli bych todle měl zařadit mezi učivo ZŠ nebo aspoň SŠ.. :D
↑ petrkroklas: Pokial ide o pouzivanie zatvoriek, tak zakladna skola, inak asi stredna skola. Chyba je hned v prvom kroku. Vsimni si, ze
.

↑ vlado_bb:
No ja už vidím, že jsem špatně přečetl i první odpověď na můj dotaz. Už je to pro dnešek přepočítané. Každopádně Díky!! Todle fórum je vážně k čemu! Rychlé odpovědi. Supr!