Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 26. 03. 2018 21:05

Ondrik_B
Škola: BIGY ZR
Pozice: student
Reputace:   

OCR to LATEX

Zdravím,

znáte nějakej dobře funkční program, který by dokázal převést jednoduché (ZŠ, SŠ) matematické zápisy do LATEXu?

Dík y.

#2 27. 03. 2018 14:29

misaH

Re: OCR to LATEX

↑ Ondrik_B:

Ahoj.

Daj si názov svojej témy do Googlu.

Vyzerá to, že nejaké také programy existujú.

#3 27. 03. 2018 15:57

vlado_bb
Moderátor
Škola:
Reputace:   144 

↑ Ondrik_B: Dost vyrecny je nasledujuci text:

Q: So, I'm just wondering what the best solution for handwriting -> LaTeX is so far, if any.

A: There is none, and if there’ll ever be one it’s probably years, if not decades off. I know people who are currently working on recognizing just the layout of a document, i.e. recognizing that a paper represents a letter, etc.

That works fairly well, but it’s still research level, and going from recognizing the layout to replicating the layout using LaTeX is a big, non-obvious step. And we’re not even talking about text recognition itself.

Just text recognition (i.e. ignoring any layout issue) works fairly well today but only for plain text, not with any formatting.

That said, there’s JMathNotes which recognizes basic formulas and produces LaTeX output. It’s a nice and quite powerful proof of concept.

----------------------
Takze pripadne skuste spominany JMathNotes, ale netreba si robit prehnane iluzie - ak aj tento alebo iny software pouzijete, vystup bude zrejme vyzadovat upravy casovo porovnatelne s obycajnym prepisanim do LaTeX-u.

#4 27. 03. 2018 16:34

MichalAld
Moderátor
Reputace:   130 

Aneb umělá inteligence je zpravidla ještě horší než přirozená hloupost.

#5 27. 03. 2018 17:20

zdenek1
Administrátor
Místo: Poděbrady
Reputace:   897 
Web

↑ Ondrik_B:
Je to pár let, co jsem se snažil něco takového nají. Našel jsem pouze cosi, co se jmenuje "InftyReader". Ale nedávalo to uspokojivé výsledky. :(

Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos!

#6 28. 03. 2018 06:49

misaH

No - záleží na tom, o čo presne ide...

Ja som tie niektoré programy skúšala a vôbec mi nepripadali  nepoužiteľné, ale zadávateľ nepopísal presne o čo mu ide....

Preto som mu ani konkrétny odkaz nedala a odkázala som ho len na Google, iste mu ponúkne presne to čo mne.

Zápatí