Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj. Jeden z vyrazu v cast prikladu, ktery pocitam vyzaduje urcit promene, kdy se bude delit nulou
priklad: 
pro
jsem urcil, ze 
a cely jmenovatel jsem upravil az na vyraz (nenasel jsem symbol "nesmy se rovnat"):

zajima me totiz jestli pri povolenych upravach mohu urcit x i z mezi uprav. I kdyz mi na jedne strane nezbylo osamocene x
napr kdyz vidim ze je v citateli
pak vim, ze se cely vyraz bude rovnat nule i bez dalsich uprav vyrazu ?
↑ vlado_bb:
je to jen cast prikladu, kdy zjistuji jake x muze byt, abych nedelil nulou
A me konkretne zajima jestli pro vypocitani vsech moznych x musim vyraz dostat do stavu, kdy bude samotne x na jedne strane a vysledek na druhe
. Nebo staci upravit rovnici do takoveho stavu, z nej vidim pro jake x je vyraz roven nule
↑ Meglun: Ziadnu rovnicu tam nemas ... Navrhoval by som zistit, za akych podmienok existuju odmocniny, ktore tam vystupuju, to si uz spravne urobil, no a uz iba zostava zabezpecit, aby v ziadnom menovateli nebola nula. To bude vsetko. V tomto vyraze su menovatele tri, zrejme vidis, ktore su to.