Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, dnes se u mě zastavil soused s tím, že má nějaký příklad pro druhou třídu a neví si s tím rady - tak jsem mu řekl aby to přinesl, přece to nemůže být nic těžkého. Ale osobně mně už fakt nic nenapadá, .. Nic jiného, než co vidíte jsem k tomu nedostal. Jsem tak mimo a nebo ...?
Díky
↑ vitsolek:
Videl by som to na ,
,
.
↑ vitsolek:
Zdravím,
k 9 mâš přičíst dvě různâ čísla, abys měl 12. Buď to bude 9+2+1=12 nebo 9+1+2=12. A když doplníš pavouka, vyjde ti ta druhá možnost, řešení kolegy ↑ Ferdish:
Ten Hejnej možná fakt není tak špatnej. Je vidět, že dospělí lidé vůbec nezvládají elementární uvažování.
↑ DominikBnP:
Nemyslím si, že by to bol problém elementárneho uvažovania. Každá myseľ "narazí", keď príde do styku so spôsobom myslenia, s ktorým nemá predošlé skúsenosti.
Som zvedavý, ako dlho by tento príklad riešili deti v druhom ročníku ZŠ, keby sa im predostrel na riešenie tak ako nám; teda bez akýchkoľvek inštrukcii alebo náznaku akým smerom sa uberať, len s jediným slovom - "doplň".
To je ten jak vymyslel tu Hejného metodu, jak se učí na některých základkách. Tyhle příklady jsou přesně ono.
↑ Ferdish:
No jak kdo, určitě jinak dlouho já nebo ty a jinak dlouho třeba někdo jinej z té třídy.
↑ DominikBnP: Tvorcom Hejného metódy je prof. Hejný. Kto je Hejnej?
↑ vlado_bb:Promiň, ale na prudění nemám čas. Diskutuju i na jiných fórech. Původně jsem myslel, že se ptáš vážně.
↑ Ferdish:
Jen úsměvně -trochu ironická. Jsem z generace, která v 1.třídě začînala s množinami.