Tohle je úloha základní obtížnosti a bylo by vhodné, abys naznačila tvé poksy o její řešení. Reaguji ale hlavně kvůli druhé části textového zadání. Co znamená pro tebe "kontrolujte inou metódou".
http://forum.matweb.cz/upload3/img/ … 4640_n.jpg
ked som spocitala I. a II. rovnicu, vyslo mi 2(x+y)-
(4x+6y) a potom by som malo pokracovat ( napr. keby mi vyjde po scitani rovnic vysledok 2(x+y)-
(4x+4y), tak to bude dalej pokracovat 2(x+y)-4
(x+y) atd. atd....ale kedze vyjde ine x a ine y, neviem cim to mam vynasobit, kedze nie su rovnake) :(
↑ Lucia19:
Soustavu neřešíš vhodným způsbem (sestavena je správně). Pokusit se o sečtení prvních dvou rovnic vede k cíli jen ve výjimečných případech. Nedokážu správně interpretovat tvé pohnutky k tomuto kroku.
V jednodušších případech se z prvních dvou rovnic vyjádří (za stanovení existenčních podmínek) parametry lambda a ty se porovnají. Tím získáš vztah mezi proměnnými x, y, který po zjednodušení uplatníš ve spojitosti se třetí rovnicí soustavy - to povede k řešení dané soustavy. Diskusí vynechaných případů z existenčních podmínek prověříš, zda tyto nevedou k dalším řešením dané soustavy (to se nepotvrdí).
Očekávám tvé další konkrétní zapojení týkající se řešení soustavy.
Taktéž připomínám, že jsem prozatím nedostal odpověď na to, co znamená, že máme vypočtený výsledek kontrolovat jinou metodou.