Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#26 17. 05. 2018 23:36

MichalAld
Moderátor
Reputace:   126 

Re: Matematika - jde o logiku, nebo o výpočty?

Peter_CSR napsal(a):

... alebo v ramci zaujmavejsich problemov. Dakujem.

Já myslím, že budeš nakonec docela zklamaný, až zjistíš, že studium matematiky (nebo i čehokoliv jiného) je převážně PRÁCE, a né jen akademické meditování...

Všechny problémy (nejen ty matematické) jsou zajímavé jen když na tom nezávisí složení zkoušky nebo výše výplaty. V opačném případě jsou sebezajímavěší problémy vždycky dost otravné.

#27 17. 05. 2018 23:59 — Editoval Peter_CSR (18. 05. 2018 00:24)

Peter_CSR
Místo: Kekistan
Pozice: Meme
Reputace:   

↑ MichalAld:

nesúhlasím ani s jedným.

- v práci po mne chcú dosť skriptovacích úloh a ja nemôžem povedať že by ma to ani nudilo ani stresovalo. Ale musím poznamenať že tlak na mňa nik nevytvára.
- vôbec sa pri tom necítim že "pracujem", v matematike sa učím fascinujúcim veciam a v bashi veciam, ktoré mi zaistia budúcnosť a je to tiež frajerina. A až tomu budem lepšie rozumieť tak aj moc zaújimavé.
- ver alebo nie, tiež som si prešiel niekoľkými nie práve ľahkými skúškami a príprava na ne bola jednou z najkrajších vecí, aké som v živote zažil. Snáď to aj teraz popri full time práci bude ako kedysi. Mimo toho, práve si čítam goniometriu, a nemôžem povedať že by ma to chcelo zaťažovať.

Ale súhlasím s tým, že je ďaleko príjemnejšie učiť sa veciam bez časového tlaku. V prezenčnom štúdiu to nebol problém, učieval som sa od prvého dňa semestra, teraz sa budem tiež ale zrejme to už nebude stačiť...

ty ma vážne máš za vola, čo 10 rokov presedel za pásom a teraz si prvý krát čuchol k skriptám, však?

2 + 2 is 4 minus 1 thats 3 quick mafs.

#28 18. 05. 2018 10:28 — Editoval Peter_CSR (18. 05. 2018 11:27)

Peter_CSR
Místo: Kekistan
Pozice: Meme
Reputace:   

MichalAld napsal(a):

↑↑ Peter_CSR:
Né že by to bylo úplně tajné, ale moc nechápu, jak moje případné zaměstnání souvisí se studiem matematiky na univerzitě.

no, suvisi to tak, ze nie som predsvedceny, ze vies, o com pises. Nic negativne, ale pred tym, nez rozviniem konverzaciu na tuto temu, bolo by vhodne vediet, ci hovorim s ostrielanym veteranom, ktory si uz niecim presiel a dokaze mi dat cenne a hlavne ucinne doporucenia, alebo proste s tatkom niekolkych deti a jeho nazorom :) .

Fakt o prispevok vyssie, ze vnimas studium nevyhnutne ako "pracu" a opomyjis (ako je to slovensky?) vasen pre vec, ma privadza k pocitu, ze bud hovorim s druhym pripadom, alebo proste clovekom, co v zivote robi veci pretoze "musi". Napriklad splaca hypoteku alebo mu rodicia v mladosti prikazali co ma studovat. Mmch, ja nie som ani jeden z tych dvoch pripadov.

snad rozumies :)

2 + 2 is 4 minus 1 thats 3 quick mafs.

Zápatí