Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Chlapy, vopred sa ospravedlnujem za moje matematicke skusenosti ale potrebujem radu :D
robim si doma jeden projekt a potrebujem vediet ci je mozne vypocitat z uhla a vzdialenosti koncovy bod usecky x, y
hladam po internete asi 3 hodiny, len mne to akosi hlava neberie :D
vie to niekto vysvetlit polopate ?
poznam uhol a vzdialenost, samozrejme uhol moze byt kludne aj <360...
↑ laszky:
tu mam priklad, takto mi to vypocital CAD, zelene koty som dazal ja a tie zlte su kontrolne, ktore ja v podstate potrebujem vypocitat
neviem presne ako picitat tie hodnoty s toho co si mi dal, skusal som to na kalkulacke nejako tak ze napr sin100*15..., ale to mi hadlazo ine cisla :D
↑ 00alkskodi00: Nebude problem v tom ze pocitas , kym v skutocnosti potrebujes ?
↑ vlado_bb:
No keď dom dal 15sin100 , tak mi to vyhodí −7,595484616646381
↑ 00alkskodi00:
Možno máš nastavené na kalkulačke radiány...(RAD)
Nemôžeš poriadne napísať, o čo ide?
↑ 00alkskodi00:
Pocitas to v radianech misto ve stupnich ;-)
Tj, zkus spocitat
anebo si prepni na kalkulacce z radianu na stupne ;-)
Ide o to že potrebujem vedieť ako vypočítať tie žlté kóty, robím doma jeden merak ktorý meria uhol a vzdialenosť z jedného bodu a rad by som to mal ihned pri výstupe prevedené na x a y koordinaty, ak to nejde tak to nevadí lebo CAD mi to zobrazí aj tak
No a máme to na displeji svietilo RAD :D hovoril dom že dom laik
Veľmi pekné ďakujem!