Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
máme velkou novinku, spustili jsme web Khan Academy v češtině! https://cs.khanacademy.org
edit: vloženo z dalšího příspěvku:
Přes prázdniny budeme pracovat na překladech návodů pro učitele a rodiče. Kdyby se tady objevil nějaký nadšenec, který by byl ochoten pomoci, tak by to bylo skvělé. :-)
Co se týče matematického obsahu, tak máme dobře pokrytou matematiku na prvním stupni (videa a cvičení komplet česky). Ze středoškolské matematiky máme zatím trigonometrii (videa s titulky a česká cvičení).
A k tomu všechny výhody Khan Academy platformy. Třeba nástroje pro učitele (vytvoření třídy, zadávání úkolů, sledování pokroku žáků v realném čase).
Budeme moc rádi za případnou zpětnou vazby, napište nám na info@khanovaskola.cz
Zdravím, gratulace!
přiznávám, že jsem se dívala jen na hudbu. Chyby v titulcích - to jde opravovat připojením k projektu, pokud jsem rozuměla správně (navíc většina spíš přivítá původní AJ proslov i s intonaci jak je veden).
Co mne ale udivilo - oslovení na Ty učitele, rodiče a dokonce i žáka/studenta snad v místní kultuře není zavedeno a dost šokuje :-) Nešlo to obejit a formulovat jinak (množným číslem např.) - hned u výzev k registraci? Děkuji.
↑ jelena: Zdravím,
díky moc za zpětnou vazbu. O tom vykání teď vedem rozsáhlou debatu :)
https://forum.khanovaskola.cz/t/vykani- … telum/1985
Je to obtížné téma, studentům chceme tykat a občas je to těžké oddělit. Na tom loginu jsem to prozatím změnil, tam to bije do očí asi nejvíce, to uznávám.
Pokud jste objevila nějaké chyby v titulcích, tak budeme rádi, když nám je nahlásite, buď na výše zmíněném fóru, případně na email.
Pokud byste chtěla pomoci a opravit je sama, tak budeme také moc rádi. K titulkování používáme webový nástroj Amara, takže jejich úprava je dosti jednoduchá.
Přes prázdniny budeme pracovat na překladech návodů pro učitele a rodiče. Kdyby se tady objevil nějaký nadšenec, který by byl ochoten pomoci, tak by to bylo skvělé. :-)
Zdravím a děkuji za odkaz, početla jsem :-)
Můj pocit možná ještě byl umocněn, že byl užit rozkazovací způsob slovesa. Vidím, že změny již jsou, děkuji.
Učitel nejsem a na své rodičovské pozici také nijak zvlášť nezakládám, ale pokud cílem překladu do ČJ byla lokalizace materiálů do místního prostředí (a dokonce i diskutujete počeštění osobních jmen), tak ohled na kulturní a jazykové zvyklosti je hodně podstatný. Přeci jen výukový web (byť s registraci uživatele a vytváření vlastních nástrojů a podmínek) je něco jiného, než vstup do určité komunity typu diskusního fóra apod. Je tak?
Chyby a překlepy v titulcích, co jsem narazila, se pokusím opravit přímo.
A ještě vzkaz pro kolegu, co se rozohnil :-) Ve svém volném čase nemakáme ani nedřeme do úmoru. Děláme přesně to, co jsme usoudili, že se nám chce dělat ve volném čase, s nasazením, jak se nám chce. A za toto nepožadujeme ani poděkování, ani uznání, ani nikomu nic nediktujeme, ani nepodlézáme. Protože ve volném čase (a většinou i v nevolném) všechno děláme jen pro sebe (motivační důvody jsou samozřejmě různé).
Zdravím a přeji zdar (výzvu ke spolupráci jsem vložila na Nástěnku fóra).
Stránky: 1