Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím.
Mohl byste mi prosím někdo zkontrolovat, zda mám dobře postup? Děkuji.
V titrační baňce byl ve vodě rozpuštěn jodid draselný. Následně k němu byla přidána kyselina octová a indikátor škrobový maz. Do tohoto roztoku bylo odpipetováno 20 ml vzorku bazénové vody. Roztok se nechal 10 minut stát a poté se titroval odměrným roztokem thiosíranu sodného o koncentraci 1,69*10^-3 mol/l, který byl připraven ředěním z roztoku o koncentraci 0,2113 mol/l. Spotřeba thiosíranu sodného činila 1 ml. Jaký je obsah volného chloru ve vodě v mg/l?
Sestavil jsem si rovnice:
Z toho vyplývá:
Je to správně? Výsledná koncentrace by měla být správně desetkrát nižší.
↑ Bedlasky: ahoj, čísla som skontroloval, násobil delil... vyšlo mi to isté 3mg/lit.
pozriem ešte niečo....
a chuťovo by sa dalo tiež..
Ke zdravotnímu zabezpečení pitné vody v distribuční síti od dodavatelů je stanovena minimální hodnota volného chloru 0,05 mg/l. Horní mezní hodnota činí 0,3 mg/l. Při nedodržení minimální hodnoty není voda zabezpečena pro případ mikrobiální kontaminace. Překročení mezní hodnoty volného chloru až do koncentrace 3,0 mg/l nepředstavuje zdravotní riziko, je však nepříznivě ovlivněna jakost vody z hlediska pachu a chuti.
Odkaz
Stránky: 1