Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Ahoj,
mám tu takové obecné téma pro přemýšlení. Teorii, která gravitaci vysvětluje tlakem prostoru na hmotu. Představte si prostor jako trojrozměrnou síťku z gumiček. Když do téhle síťky vložíte hmotu, tak se kolem té hmoty vyšponuje, prostor se zakřiví. Pružný prostor bude na hmotu tlačit ze všech stran, tvarovat ji do sférického tvaru, a bude jí dávat sílu k pohybu. Stejně tak bude dvě kuličky přitlačovat směrem k sobě. Hmota je v takovém prostoru vlastně cizí těleso, které se prostor snaží někam vytlačit. Primární směr, kam se bude hmota v té síti pohybovat je od středu ven (rozpínání), aby v ideálním případě z prostoru úplně zmizela, a druhý směr je, že se bude hmota k sobě vzájemně přibližovat, protože se prostor bude snažit minimalizovat svoje zakřivení. Prostor bude k sobě hmotu tlačit.
Udělal jsem taková videa, která to znázorňují. První dává do protikladu zakřivení dostředné a odstředné. Druhéznázorňuje prostorovou síť kolem hmotných těles.
Co si o tom myslíte?
Co si myslím?
No, myslím si, že jsi další z tzv. "lidových myslitelů" - a ti se vyznačují tím, že mají potřebu vymýšlet nové fyzikální teorie a přitom ještě nepochopili ty staré (a často nepochopili ani základní fyzikální věci).
A to jsem ještě nečetl ty tvé ostatní příspěvky, jinak bych napsal rovnou, že je to blbost.
Já nechápu, že si nezaložíte na tyhle nesmysly vlasní "alternativní fórum", tam si můžete dělat vlastní "alternativní výzkum" či "alternativní vědu" zcela bez omezení...
Řekl bych, že v téhle zemi je vás "alternativních" už docela slušné množství, v pohodě byste si tam vystačili sami se sebou
↑ OndrejDvorak: Len pre uplnost, nejde o slova Alberta Einsteina, ale akehosi Akasha Peshina. Pozrel som sa, aky pocet publikacii autora Akash Peshin uvadza Scopus a moje tusenie sa potvrdilo - nula.
↑ OndrejDvorak: Tu sa zasa musim Akasha Peshina zastat - ani v originalnom zdroji netvrdi, ze Einsteina cituje, ide o INTERPRETACIU jeho vysledkov. A ako vieme, interpretacie mozu byt rozne. Nie som fyzik, aby som prave tuto vedel zhodnotit, ale verim ludom, ktori maju seriozne fyzikalne vzdelanie, ako napriklad ↑ MichalAld:.
↑ vlado_bb:
Já ale nemám žádné "seriózní fyzikální vzdělání", studoval jsem jen elektrotechniku, já jsem jen takový "fyzik samouk".
Ale na tom moc nezáleží, na světě je spousta lidí, co fyzice opravdu rozumí - a oni jsou tu od toho aby posuzovali smysluplnost případných teorií. Když se vědecká obec shodne na tom, že je nějaký takový nápad špatný, není důvod abychom si my, obyčejní lidé, mysleli opak.
Většina těchto blábolů se ovšem k nějakým skutečným fyzikům nikdy nedostane, zpravidla to končí jen na internetových fórech a případně to tu a tam otisknou nějaké noviny....také se na to dá získat dotace na výzkum (to jsem sám zažil) - ale autoři těchto věcí jsou asi dost chytří na to, aby své nápady neprezentovali mezi skutečnými odborníky......

Na lodi Poseidon se snažily zachránit dvě skupiny lidí, jedna z nich přehlédla takovou zanedbatelnou drobnost; že se loď otočila dnem vzhůru. Je to příklad toho, jak maličkost může znamenat diametrálně odlišný výsledek a jak jití správným směrem může být hlubší a hlubší noření se do omylu.
↑ MichalAld: Ahoj. Aký software je na tomto fóre? Poznám phpBB a to je nepraktické.