Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Zenyattis:
zapoměl jsi na to /12.
Navíc, selským rozumem, ani jedno z těch čísel není větší než 1, tak se od sebe přece nemohou lišit o 1.
↑ Zenyattis:
10 dvanástinových dielikov celku mínus 9 dvanástinových dielikov rovnakého celku je 1 dvanástinový dielik celku o ktorom je reč
Zdravím, v případě, že ti nedělají problémy jednotky času, můžeš si v tomto případě ulehčit práci. 3/4 představují 45 minut, 5/6 50 minut, rozdíl je tedy 5 minut, což je 1/12 hodiny. :D
↑ Zenyattis:
Ahoj.
Jsou-li dána reálné čísla
, pak nastává právě jeden z následujících případů:
.
Je-li
, pak ono "o kolik je
" je dáno rozdílem
.
gadgetka napsal(a):
Zdravím, v případě, že ti nedělají problémy jednotky času, můžeš si v tomto případě ulehčit práci. 3/4 představují 45 minut, 5/6 50 minut, rozdíl je tedy 5 minut, což je 1/12 hodiny. :D
No já nevím, přijít na to, že 5 minut je 1/12 hodiny, to dalo chvíli i mě....(aneb jak by to řekl ten Hujer - i JÁ jsem s tím měl problém ...)
↑ MichalAld:
Hahaha, stačí si jen uvědomit, že "pětiminutovek" je na hodinách 12 ... v každé čtvrtce 3. :)
No - ľudkovia, ahojte všetci. Nejako sa nám to tu zvrháva...
Človek, ktorý dáva otázku k takejto úlohe evidentne o zlomkoch vie málo a naše múdrosti sú mu nanič...
Žiaci na ZŠ chápu zlomky poväčšine ako nejaké divné čísla s ktorými sa ešte divnejšie počíta. Prepojiť zlomky ako čísla so zlomkami ako časťami celku je pre bežných žiakov obyčajne dosť ťažké... verte, že dobre viem čo hovorím :-D
A ak dobre vidím, zadávateľ túto "úlohu zo zlomkamy" už označil za vyriešenú...