Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ještě jednou zdravím,
po nastudování teorie jsem některé příklady vypočetla, ale prosím o pomoc s těmito zbývajícími:
konkrétně pak u př č. 11 jsem našla vztah E=h.v=(h.c)/lambda , ale nevím, co mám dosadit :(
u př. č. 31 jsem nenašla vztah pro určení šířky spektrální čáry a nejsem si jistá jak počítat s jednotkou anxtrem
a ve zbylých 3 příkladech opravdu tápu...
Ještě prosím u příkladu: "Jak vysoké musí být rovinné zrcadlo, které je nakloněné dopředu tak, že s horizontální rovinou svírá úhel alfa, aby osoba výšky h, jejíž oko je v kolmé vzdálenosti a od zrcadla, se v něm právě uviděla celá? " Nedokážu si představit, jak má vypadat nákres, výsledek už mám...
Pokud se najde dobrá duše a pomůže mi, abych věděla alespoň jak začít, budu moc vděčná. ..
↑ Standulka: tady posílám obrázek k tomu rovinnému zrcadlu : 
↑ Standulka:
31. .. jednotka Angstrem je 
↑ Standulka:.. tady je něco k 11. příkladu
http://www.eamos.cz/amos/kbf/externi/kb … v_cast.ppt
↑ Standulka:
258.
Řešila bych pomocí interferenčního maxima na optické mřížce , do těch červených rámečků bych dosadila, při výpočtu mi vyšla ohnisková vzdálenost čočky 1 m . Ale mohu se mýlit, ber to jako návod k řešení :