Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
Prosím o kontrolu:
Mám narýsovat všechny trojúhelníky ABC, když obvod je 12 cm, výška na stranu c je 3 cm a gama je 60°.
Nevěděla jsem nejdřív, co s tím, i když podobné příklady kde je obvod + nějaký další údaj jinak chápu. Pak jsem narýsovala tohle (omlouvám se za kvalitu nákresu) . Trojúhelník mi vyšel, ale nejsem si jistá jestli je to obecný postup řešení)
p je přímka ve vzdálenosti 3cm od C'C'', k je množina bodů z kterých je C'C'' vidět pod úhlem 120° (tohle je ten krok o kterém pochybuju). Průsečíky by měly být C, a body A,B chápu jako průsečíky úsečky C'C'' a os úseček CC', CC''. Pokud to tak je, myslím že by měly vyjít čtyři řešení, když to budu řešit bez ohledu na poloroviny....
Díky.
↑ teolog:
Díky. Teď už jsem pochopila ty úhly, jak jsem na to přijít měla... Ale když jsem to rýsovala, moc jsem nevěděla co dělám, jen jsem se trochu inspirovala podobným příkladem, kde jsem věděla obvod, alfu a betu, tak úhly o vrcholů C', C'' byly úhly o polovinu menší. Tak jsem nějak logicky-nelogicky zkusila opačný postup, výsledek dával smysl, ale právě skrz pochybný postup jsem si nebyla jistá jestli je to obecné řešení, ale teď už vím jak k němu dojdu...