Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Mohl by mi někdo říct správně odpovědi ? To by mi extrémně pomohlo a případně jak se to vlastně počítá, já jsem totiž z toho úplně v koncích.
Nechť (an)∞n=1 je posloupnost, kde an označuje největšího prvočíselného dělitele přirozeného čísla n+1. Uvažme (akn)∞n=1 podposloupnost tvořenou všemi lichými členy posloupnosti (an)∞n=1. Udejte prvních pět členů posloupnosti (kn)∞n=1. V odpovědi členy oddělte čárkami, mezery nehrají roli.
Předem děkuji
↑ laszky:Ahoj,mně ale vychází jiná čísla.
1,3,5,7,7? Tady sa ptaji na podposloupnost.A co se týče pojmu lichý člen posloupnosti,to je asi z hlediska indexu,ne?Protože z hlediska hodnoty jsou všechna čísla lichá.
↑ krakonoš:
Rekl bych, ze 1 neni prvocislo (v zadani je n+1) ;-) Navic nepisu posloupnost
, ale posloupnost
.
↑ laszky:Tak uz jsem to asi pozapomnela.Naposledy jsem s tim delala pred 3 roky.
Posledni dobou nejak blbnu.Malem jsem odjela vlakem do Hradce misto do Prahy.
↑ krakonoš:
Prečo by 2 nemalo byť prvočíslo?
1 prvočíslo určite nie je.
↑ krakonoš:
Zdravím,
tak ty jsi holka? :-)
↑ laszky:
Zdravím,
jaký je pohled na správné užití "dvojka je prvočíslo nebo číslo dvě je prvočíslo"? Nasobit dvojkou nebo násobit dvěma? Vždy jsem si myslel, že dvojka je číslice užívaná k zápisu čísla. Děkuji.
↑ laszky:
pivo, fotbal ... nebo číslice v např. šestnáctkové soustavě, kde je ovšem častěji zapisována jako B. Takže si myslím, že v desítkové soustavě máme k zápisu čísla číslice 0, 1, ..., 9 a násobíme nikoli dvojkou, ale dvěma.
A po jedenácté jedenáctce je nám to jedno. :-)
Na tento článek je přesměrováno heslo Dva. Tento článek je o číslu. O hudební skupině pojednává článek DVA.
Dvojka je spolu s číslem jedna velmi důležité číslo, které stálo na počátku všech početních pokusů lidstva. Je to nejmenší a jediné sudé prvočíslo. Římská číslice dva je II. Tutéž číselnou hodnotu má i hebrejské písmeno bet.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/2_(číslo)//
Plus zadávateľ evidentne vôbec nerozumie predloženému textu zadania, uviesť mu tie výsledné čísla asi preňho ozajstná pomoc nie je...
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/2_(číslo)
Toto je zdroj predchádzajúceho citátu, treba ešte trochu klikať... (aj keď uvádzať Wikipédiu ako nejakú posvätnú studnicu poznania je hlúposť - nepíšu ju vôbec samí odborníci - no ale teraz sa mi hodí... :-D ).