Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, dostal jsem tuhle úlohu a nevím si s tím rady, je tady někdo kdo mi s tím pomůže? Díky
Nadealní zdroj napětí sinusového průběhu je připojen napěťový dělič skládající se z odporů R1=103000 Ω a R2=197000 Ω, na odpor R2 je ještě připojen voltmetr, který měří střední hodnotu napětí a má vnitřní odpor Rv=200300 Ω, naměřená hodnota je 109 V. Určete efektivní hodnotu napětí zdroje.
Zdravím, dostal jsem tuhle úlohu a nevím si s tím rady, je tady někdo kdo mi s tím pomůže? Díky
Na idealní zdroj napětí sinusového průběhu je připojen napěťový dělič skládající se z odporů R1=103000 Ω a R2=197000 Ω, na odpor R2 je ještě připojen voltmetr, který měří střední hodnotu napětí a má vnitřní odpor Rv=200300 Ω, naměřená hodnota je 109 V. Určete efektivní hodnotu napětí zdroje.
Doporučuji gůglit odporový dělič.
A taky si normálně zakládat vlastní témata a necpat své dotazy k cizím nijak nesouvisejícím. Takhle budou maily informující o odpovědích na tvůj dotaz chodit někomu, kdo se před 8 lety ptal na něco jiného.
↑ Tanicka:
Tím, že sem napíšeš dotaz 10x se nezvýší pravděpodobnost, že ti na něho někdo odpoví, maximálně se tím zvýší pravděpodobnost, že odsud budeš vykázána. Možná že doma, nebo někde jinde ti to tak funguje, ale v obecném světě moc né.
Nejlepší co můžeš udělat pro to, abys obdržela nějakou pomoc je zkusit také něco dělat sama.
Pak ještě jedna technická poznámka - pokud voltmetr měří střední hodnotu napětí, tak na střídavém signálu nemůže naměřit nic - ani na sinusovém, ani na žádném jiném. Všechny střídavé signály mají střední hodnotu nulovou.