Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
trojuhelník má obsah 6.5 m2 a příslušnou výšku 3.25 m. Jaká je délka strany? Vychází mi 4, ale je to podle výsledků blbě...
↑ dyskalkulik:
A obsah při výšce = 3.25 m a straně = 4 m vyjde kolik?
No asi v Bělounovi, ale nechce se mi tomu věřit :)
↑ dyskalkulik:
Řekl bych, že to tak vypadá. Tedy - pokud je zadání správně opsáno a pokud se výsledek kontroloval pod správným číslem příkladu.
↑ dyskalkulik:
A aký je tam výsledok?
Veď v takejto úlohe mať pochybnosti - keby sa to spätne nedalo skontrolovať, nepoviem...
Ale text zadania asi nie je originálny, tú "stranu" by bolo treba špecifikovať...
Vždyť je číslo toho příkladu v názvu tématu.
↑ dyskalkulik:
Ahoj.
Aký je tam výsledok?
To si fakt myslíš, že každý človek má Bělouna? Okrem toho tých Bělounov je viacero (predpokladám, že nerovnakých) vydaní.
Ale to s tým zadaním je nepodstatné, podstatné je, že skontrolovať ten tvoj výsledok nie je nič zložité... Že si sa spýtal, to je samozrejme v poriadku. Ale veriť výsledkom v knižke, hoci kontrola nevychádza, tak to mi hlava naozaj neberie... :-)
Podle výsledků je to 3,47 m.
Problém je, že když udělám nějakou systematickou chybu, třeba použiju špatný vzorec, vyjde mi kontrola, i když to bude blbě, že :)
No jo, jsem trošku paranoidní.
↑ dyskalkulik:
:-)
Iste... ale obsah trojuholníka?
A všeobecne - vzorce ZŠ sa v dnešnej dobe ťažko popletú...