Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 15. 11. 2007 19:23

Olin
Místo: Brno / Praha
Reputace:   81 

Uplatnění matematiků

Nazdar, rád bych chtěl v budoucnu jít studovat matematiku na PřF MU. Ovšem nemám vůbec ponětí, jak bych se mohl potom uplatnit… Napadá vás někoho něco?

Matematika = královna věd. Analýza = královna matematiky. (Teorie množin = bohatství matematiky.)
MKS Náboj iKS

#2 15. 11. 2007 20:47

Saturday
Einstein
Škola: MFF UK
Reputace:   
Web

Re: Uplatnění matematiků

Můžeš pak učit matematiku další lidi :-)
Pokud bych si vybral matematiku, tak bych si v nejakem dalsim rocniku zapsal napriklad financni matematiku - tu bys uplatnil dobře, třeba dnes byla Komeční banka na MFF UK a hledala talenty :-)

Lasciate ogni speranza. | Podílí se na Encyklopedii Fyziky (http://fyzika.jreichl.com) | Oblíbený IT projekt http://online-domain-tools.com

#3 16. 11. 2007 09:54

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Olin napsal(a):

jít studovat matematiku na PřF MU.

Brno poskytuje i takovou moznost :
http://www.math.fme.vutbr.cz/default.as … ;article=8
zkus se podivat  - co se tyce uplatneni, ma to vyrazne lepsi perspektivu (muj soukromy nazor).

#4 16. 11. 2007 10:34

Lukee
Administrátor
Místo: Opava
Škola: UPOL, Informatika
Pozice: Roznašeč reklamních bannerů
Web

Já jsem se u nás ptal jedné matematičky z druháku, co vlastně může po vystudování dělat a ona pokrčila rameny, že ani pořádně neví, ale že doufá, že se něco najde :-). Já bych samotnou matematiku nestudoval, vybral bych si nějaký obor, kde bude (nejlépe už od začátku) matematika + ještě něco. Teď jsem třeba na informatice, což je způlky matematika a způlky programování, uplatnění poměrně jasné.

2+2=4

#5 16. 11. 2007 15:29

Olin
Místo: Brno / Praha
Reputace:   81 

No ona by to asi nebyla ve výsledku jen samotná matika, ale asi nějak tak i plus fyzika… Jinak jsem si říkal, že kdyby to vycházelo, tak po roce (nebo hned) vzít jako druhou výšku FEKT VUT (nebo něco takového).

Jinak jeden známý je bývalý student matiky na PřF a ten tvrdí, že s uplatněním až takový problém není - on např. našel místo tuším na nějakém biologickém pracovišti AV v Praze.

Matematika = královna věd. Analýza = královna matematiky. (Teorie množin = bohatství matematiky.)
MKS Náboj iKS

#6 20. 11. 2007 21:22

Lishaak
Veterán
Místo: Praha
Reputace:   
Web

V tomto duchu bych se chtěl také na něco zeptat. Za necelý rok ze mě bude bakalář a budu volit, kterým směrem budu pokračovat na magisterském studiu. Aby bylo jasno, studuju obecnou informatiku. Poslední dobou ovšem začínám čím dál víc tihnout k matematice. Spoustě věcí bych velice rád rozuměl a spoustu věcí bych se rád naučil, přestože dále budu studovat především informatiku. Narozdíl od některých lidí se to ale nechci učit jen tak pro "zábavu". Když už tomu budu věnovat svůj čas, tak bych to potom rád někde uplatnil. Nemám ale příliš představu o tom, kde se dá takváto kombinace (řekněme napůl matematika, napůl informatika) uplatnit a zda je po takovýchto lidech nějaká větší poptávka.

Má někdo s tímto nějaké zkušenosti?

Nothing in the world that's worth having comes easy.
Always do what you are most afraid of.

#7 10. 01. 2008 05:18

Gaspacho
Zelenáč
Reputace:   

Olin: brácha studoval matematické inženýrství na VUT (viz odkaz od jelena) a neměl problém se získáním práce. Sice teď pracuje pomalu na druhém konci ČR, ale to snad není problém... Slušnej nástupák, dělá managemet kvality ve firmě na chladící zařízení. Je to sice něco jinýho než studoval, ale ukázka toho, že není problém pak dělat téměř cokoliv, protože kdo vystudoval MATING asi nebude blbej:)

Zápatí