Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý deň,
v jednej diplomovej práci mi nejde do hlavy jeden príklad:
https://theses.cz/id/gc6eti/Brezinova-k … incipy.pdf
Je to na strane 20, príklad 3.4. znak c.
Chápem, že ak je na konci číslo 0, tak potom sa už neobjaví. A princíp kombinačného súčinu mi vráti 5*4*3*1.
Ale tá druhá časť mi nejde do hlavy.
Ďakujem za odpoveď.
Dobrý deň,
mohli by ste mi poradiť, prečo v príklade 3.6 na strane 22 diplomovky z príspevku #1 sa nerozlišuje medzi poradím výberu. Čo by som v tom príklade musel upraviť, aby sa rozlišovalo medzi poradím výberu.
Ďakujem za odpoveď.
Dobrý deň,
už som zistil, že to
znamená počet čiar, ktoré som získal prepisom z čísel. A to
znamená počet oddeľovacích čiar, ktoré sú ale vždy rovnakého počtu a to počtu rôznych číslic v množine všetkých prvkov, ktoré sme prepísali na čiarky minus 1.
A z toho všetkého vyberáme
prvkov bez opakovania, pričom nezáleží na ich poradí.
Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, na príklad 6.2 na strane 51 diplomovky z #1.
Nerozumiem zadaniu, že: Představte si konvexní n-úhelník, ve kterém žádné tři úhlopříčky nemají společný bod.
Asi mi to už nemyslí ale neviem si to predstaviť.
Ďakujem za odpoveď.
↑ fmfiain: A predstavil (nakreslil) si si vobec nejaky? Podla mna nie, pretoze uz ten najjednoduchsi mozny je presne taky.
↑ fmfiain:
Zdravím,
v úloze je zadaný konvexní n -úhelník. Tvůj obrázek představuje nekonvexní n - úhelník
↑ Al1:
Dobrý deň,
v úlohe je napísané, že má byť konvexný, n-uholníkový, má mať maximálne 4 body, ktoré spájajú dve uhlopriečky, a žiadne tri uhlopriečky sa nesmú pretínať v jednom bode. Na konci úlohy sa vyberajú štyri body z n bodov n-uholníka.
Ale zatiaľ neviem, prečo?
Edit: Ešte je tam písané, že sa n vrcholov považuje za množinu n-prvkov a z nej sa vyberá. A moja otázka znie: nevyberáme aj susedné vrcholy?
Dobrý deň,
potreboval by som poradiť s príkladom 7.2 na strane 59 diplomovky z #1.
Vôbec neviem, kde začať.
Jediné čo viem je:
Je zadaných 15 bodov.
Žiadne z nich troch neleží na jednej priamke.
6 ich leží na rovnakej rovine.
Zo zostávajúcich 9 bodov, žiadne neležia na jednej rovine.
Tak kde mám začať?
Za odpoveď ďakujem.
Dobrý deň,
už mi došlo, že:
to prvé kombinačné číslo označuje stav, kedy vyberáme 3 body z 9, lebo na rovinu treba 3 body a 0 bodov z roviny q.
tie druhé dve kombinačné čísla označuje stav, kedy vyberáme 2 body z 9, lebo na rovinu treba 3 body a 1 bod z roviny q.
tie tretie kombinačné čísla označuje stav, kedy vyberáme 1 body z 9, lebo na rovinu treba 3 body a 2 bodov z roviny q.
tie štvrté kombinačné čísla označuje stav, kedy vyberáme 0 body z 9, lebo na rovinu treba 3 body a 6 bodov z roviny q (celé q).
Dobrý deň,
mohli by ste mi poradiť s príkladom 8.5 na strane 64 diplomovky z príspevku #1.
Opäť mi to nejak nezapína.
Je tam k tomu aj obrázok ale ja tam tých 9 priamok nevidím. A nevidím tam ani tie štvorce s pomerom obsahu 2:3.
Ďakujem za odpoveď.